Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ten Post vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Ten Post? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €90,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is ideaal tegen hevige zon. Daarbij creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit enorm veel verschillende systemen. Op dit platform geven we een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens check je gemiddelde kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Ten Post en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-ten-post

Zonnescherm laten plaatsen in Ten Post

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ten Post middels een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het systeem op de goede manier gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je razendsnel bedrijven in de gemeente. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, extra schaduw, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Ten Post en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De installateur installeert het uitvalscherm of de duettes zoals afgesproken. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Ten Post

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Ten Post werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende producten zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei kleuren en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 tot wel €2775. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest verkochte producten.

Uitleg over knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Advies: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijsindicaties variëren tussen de €825 tot zo’n €2100.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen komen uit tussen de €475 en €1200.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Zeer windbestendig.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Ten Post is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen liggen tussen de €400 – €1000.

 • Compact en elegant systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte tarieven komen uit tussen de €340 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Ten Post.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van het gebouw. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De tarieven bedragen tussen de €730 en €1925.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een koele temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Ten Post: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen liggen zo tussen de €370 en €925. In het boxje hieronder lees je informatie over de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in talloze prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden allerlei types zoals kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante en een duo rolgordijn. De minimale investeringen komen uit tussen de €60,00 tot €150.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ten Post: eenvoudig zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen geven een warme en brocante ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan onkosten van €115 tot +/- €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht een tarief van €55 tot wel €170.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Ten Post: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit tientallen soorten en materialen zoals bijvoorbeeld hout, aluminium, PVC, kunststof, stof. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie een prijs van €77,5 tot zo’n €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. pvc, kunststof, hout, aluminium, bamboe. Toe te passen voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen starten bij om en nabij de €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Ten Post professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, valramen, dakramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen beginnen bij zo’n €420. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €940.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Ten Post zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Deze variant weert vliegen, muggen en insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Te monteren op: draairaam, schuifraam, uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam, valraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei thema’s: het artikel, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ten Post in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€820 – €2250
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€380 – €1350
Screenstot 400 cm breed€290 – €975
Rolluik1 – 4 meter breed€315 – €1300
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €150
Lamellen200 x 200 cm€65 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €220
Plisségordijnen100 x 180 cm€110 – €340
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Ten Post. In het volgende blokje delen we een toelichting op de grootste merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, IKEA, Gamma, Praxis & Wehkamp, Kwantum, FonQ, Formido, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Roma, Bece, Novoferm, Weinor, Deponti, Husol & Swela, Sunway, Copaco, Schlappi, Lumenguard, Milano.

Zonwering experts in regio van Groningen

Goedkope zonwering kopen in Ten Post? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hierna vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal check je ook fabrikanten en showrooms in Adorp, Winneweer en Zuidwolde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met jouw interieurstijl. We geven nu een toelichting op de beste zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre & Terras
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bekijk snel meer details over: Rolluiken.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, modellen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Ten Post?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De standaard tarieven hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €725. Zonnescreens €235 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €600). Een normaal rolluik kost €450. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €780). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €105 per kozijn). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Ten Post?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Ten Post. In dat geval komt in gediplomeerde expert die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de professional de producten goed aanbrengen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handbediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met slinger is acceptabel, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9792

Plaats een reactie