Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zuidwolde vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Zuidwolde? Zonwering heb je voor buiten en binnen en regel je al vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is geschikt om de zon en warmte te weren. Soms verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben geweldig veel afzonderlijke producten. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens geven we gemiddelde tarieven en een lijst met regionale zonwering specialisten in Zuidwolde en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-zuidwolde

Zonnescherm laten plaatsen in Zuidwolde

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Zuidwolde door een goede zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat het scherm op de goede manier bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type systeem je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op de eerste verdieping. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Zuidwolde en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de montagepartner. De installateur hangt het zonneschermen of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Zuidwolde

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Zuidwolde wordt gekocht door mensen om de temperatuur in de woning te beperken. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel artikelen zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €275 t/m €2625. In het stukje hierna lees je informatie over de meest geziene systemen.

Laten monteren van knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van 2 telescopische knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Belangrijk: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De totale investeringen liggen tussen de €850 t/m €2275.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €300 tot zo’n €1350.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Zeer windbestendig.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Zuidwolde is het beste advies als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven bedragen tussen de €225 tot €1200.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De kosten liggen zo tussen de €320 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Zuidwolde.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van woningen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De kosten liggen tussen de €740 t/m €1975.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Zuidwolde: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen liggen tussen de €350 en €875. In deze koopgids vind je info, kosten en voordelen van de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, moeiteloos te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei types zoals waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen variëren tussen de €65,00 en €185.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zuidwolde: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in kleurrijke stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen geven een luxueuze en huiselijke uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht een prijskaartje van €115 tot €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met een prijs van €47,5 tot wel €165.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Zuidwolde: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit mega veel systemen en materialen als o.a. PVC, hout, kunststof, bamboe, stof. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie prijzen van €85 tot +/- €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van stof, aluminium, kunststof, pvc, bamboe. Perfect voor grote ramen en passen perfect bij een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten beginnen bij circa €55 en lopen op tot €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Zuidwolde voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn sfeervol, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen, valramen, schuiframen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties beginnen bij €400 en bedragen voor een luxe model zo’n €910.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Zuidwolde geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: hordeur, inzethor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten beginnen bij circa €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €800.

 • Breed inzetbaar: vast raam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere zaken: het soort model, materiaalgebruik, het inmeten (afmetingen) en afwerking plus bediening. In het schema hieronder vind je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Zuidwolde in juli 2024.

Soort zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2300
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€375 – €1375
Screens2 – 4 meter breed€245 – €1200
Rolluik1 – 4 meter breed€290 – €1250
Rolgordijn150 x 190 cm€65 – €150
Lamellen200 x 250 cm€55 – €205
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €210
Plisségordijnen150 cm breed€120 – €360
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Zuidwolde. In het schema hierna delen we informatie over de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Gamma, Hubo, Hornbach en Formido, Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp.
 • Zie ook: Novoferm, Bece, Husol, Toppoint, Deponti, Weinor & Copaco, Sunway, Milano, Swela, Lumenguard, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Zuidwolde? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel vergelijk je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform check je ook fabrikanten en verkooppunten in Winsum, Ten Boer en Wetsinge.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Zonwering offerte.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in diverse kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Zuidwolde?

De tarieven van zonwering lopen flink uiteen. De huidige onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Screens €270 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering betaal je om en nabij de €1150. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €750). Een standaard rolluik kost €500. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €790). Betaalbare keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €145 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, het soort materiaal, kleur en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Zuidwolde?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Zuidwolde. In die situaties komt een ervaren expert die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner het model op de juiste manier vastzetten. Zo ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de de standaard handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met een handslinger werkt prima, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, handzender, draaiknop, mobiele app) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7920, 9785

Plaats een reactie