Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Mechelen vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Mechelen? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en regel je al vanaf €87,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is het meest effectief tegen hevige zon. Vaak geeft een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn de wereld aan verschillende modellen. Op deze pagina bieden we een uitgebreide uitleg dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze check je de huidige tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Mechelen en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-mechelen

Zonnescherm laten plaatsen in Mechelen

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Mechelen via een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat het systeem goed vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je snel bedrijven uit de buurt. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest moderne optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Mechelen en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor de montagepartner. De installateur monteert de screens of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het product goed is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Mechelen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Mechelen is ideaal om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende varianten zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel kleuren en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €300 en €2650. In onderstaande alinea vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire oplossingen.

De pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Middels 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Belangrijk: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €925 tot wel €2050.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen komen uit tussen de €475 t/m €1250.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Mechelen is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven variëren tussen de €275 en €1175.

 • Bedekt het hele raam.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte prijzen variëren tussen de €250 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Mechelen.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €660 en €1675.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Mechelen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven variëren tussen de €370 – €875. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, moeiteloos aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in tientallen kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen allerlei types zoals waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, transparante en een duo rolgordijn. De prijsindicaties komen uit tussen de €55,00 en €160.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Mechelen: voor iedereen zelf te installeren.
 • Assortiment in interessante stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en landelijke uitstraling aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met kosten van €90 tot zo’n €375.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan tarieven van €47,5 tot €185.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Mechelen: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals PVC, stof, aluminium, kunststof, bamboe. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht een prijskaartje van €67,5 tot €260.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van kunststof, stof, hout, pvc, bamboe. Handig voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten starten bij gemiddeld €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Mechelen voor een unieke uitstraling

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen, ronde ramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven starten vanaf €430. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €950.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Mechelen bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, inzethor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €72,5 en kunnen oplopen tot €650.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op zondag, 25 september 2022 worden gecalculeerd via een aantal factoren: het type product, type materiaal, de afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder delen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Mechelen in september 2022.

Categorie zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€830 – €2350
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€390 – €1325
Screens2 – 4 meter breed€285 – €1175
Rolluik2 – 4 meter breed€290 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €160
Lamellen100 x 50 cm€75 – €205
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €250
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €340
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Mechelen. In de tabel hierna verstrekken we uitleg over de meest gekozen merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Praxis, Hubo, Gamma en Bol.com, Formido, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker.
 • Check ook: Novoferm, Weinor, Deponti, Toppoint, Husol, Bece en Sunway, Dickson, Swela, Copaco, Schlappi, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Gulpen-Wittem

Goedkope zonwering kopen in Mechelen? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna vergelijk je namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker ontdek je ook leveranciers en verkopers in Heijenrath, Epen en Slenaken.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Thewissen Montage en ServiceDwarsstraat 16271 CWGulpen
Dumont Alu Bouw BVTentstraat 836291 BEVaals
MAXX WorldwideSibbergrubbe 286301 AAValkenburg
Fonima ZonweringAan de Fremme 196269 BKMargraten
Kura Kunststof Kozijnen Meerssen BVWeerterveld 16231 NCMeerssen
Gegevens van zonwering leveranciers in Gulpen-Wittem (september 2022).

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de mooiste buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Jaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, designs en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Mechelen?

De verwachte kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele prijzen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Buitenscreens €225 op basis van één kozijn. Bij een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1225. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €700). Een basis rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €270 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €765). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €145 per kozijn). De totale investeringen hangen af van: type systeem, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, het materiaal, kleuren en prints en kosten van installatie.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Mechelen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Mechelen. Hierbij komt er een ervaren montagepartner die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Hierna zal de professional het product goed installeren. Met deze klusservice geniet je van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met slinger is werkbaar, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, handzender) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 6281

Plaats een reactie