Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Slenaken vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Slenaken? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Een goedkoop systeem is er al voor €95,00. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn geweldig veel afzonderlijke producten. Via onze site delen we een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast vind je de geschatte kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Slenaken en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-slenaken

Zonnescherm laten plaatsen in Slenaken

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Slenaken via een bekende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem goed vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk bedrijven die werkzaam zijn in de regio. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type product aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het systeem. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Slenaken en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. Het installatiebedrijf monteert het terrasscherm of de duettes zoals gewenst. Check of het netjes is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Slenaken

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Slenaken is het meest doeltreffend om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse systemen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 en €2500. In onderstaande alinea leggen we alles uit over de meest gekozen oplossingen.

Tips voor knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van de knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Advies: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €925 tot wel €2100.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen variëren tussen de €475 tot €1225.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Zeer windbestendig.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Slenaken komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De totale investeringen variëren tussen de €300 tot zo’n €1175.

 • Compact en elegant systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 producten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte tarieven liggen zo tussen de €350 – €1300 voor rolluiken bestellen in Slenaken.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Koopgids markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van de woning. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijzen komen uit tussen de €640 t/m €1800.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Slenaken: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties bedragen tussen de €370 – €950. Bijgaand lees je informatie over de meest interessante modellen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, snel en simpel op te hangen, simpel af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt diverse modellen zoals verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, transparante, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €45,00 en €150.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Slenaken: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en landelijke ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht prijzen van €105 tot wel €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een tarief van €60 tot +/- €160.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Slenaken: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Je kunt kiezen uit gigantisch veel soorten en materialen als PVC, stof, bamboe, hout, aluminium. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een tarief van €72,5 oplopend tot €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, pvc, hout, stof, aluminium. Praktisch voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Slenaken inclusief plaatsing

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, schuiframen, valramen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten starten bij om en nabij de €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €880.

 • Duurzaam product.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Slenaken bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: plissé hor, hor met scharnier, inzethor, voorzethor, hordeur, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten vanaf €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, schuifraam, valraam, vast raam, uitzetraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke interieurstijl

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Gemiddelde kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op vrijdag, 30 september 2022 zijn altijd onderhevig aan een aantal keuzes: het type product, type materiaal, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel verstrekken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Slenaken in september 2022.

Soort zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2300
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€375 – €1425
Screenstot 4 meter breed€270 – €950
Rolluik300 – 450 cm breed€300 – €1200
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €175
Lamellen100 x 50 cm€60 – €195
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€110 – €310
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Slenaken. In het volgende blokje bespreken we details over de meest gekozen merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach & FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, Formido.
 • Overige merken: Toppoint, Weinor, Deponti, Novoferm, Roma, Bece & Copaco, Milano, Dickson, Swela, Sunway, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Gulpen-Wittem

Goedkope zonwering kopen in Slenaken? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hierna delen we gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website ontdek je ook fabrikanten en verkooppunten in Ingber, Beutenaken en Reijmerstok.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Thewissen Montage en ServiceDwarsstraat 16271 CWGulpen
Dumont Alu Bouw BVTentstraat 836291 BEVaals
MAXX WorldwideSibbergrubbe 286301 AAValkenburg
Fonima ZonweringAan de Fremme 196269 BKMargraten
Kura Kunststof Kozijnen Meerssen BVWeerterveld 16231 NCMeerssen
Lijst met zonwering leveranciers in Gulpen-Wittem (september 2022).

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de mooiste zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Check ook aanvullende info over: Buitenjaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, dessins en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Slenaken?

De kosten van zonwering wisselen enorm. De gemiddelde tarieven tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €600. Screens €285 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €600). Een normaal rolluik kost €495. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €770). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €120 per raampartij). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de maximale breedte, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, kleur en installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Slenaken?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Slenaken. In dat geval komt in gespecialiseerde monteur die de raampartij opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner de producten vakkundig installeren. Met deze klusservice profiteer je van optimale zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig model met slinger werkt in de basis mooi, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken of schermen starten bij €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 6277

Plaats een reactie