Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gulpen-Wittem vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Gulpen-Wittem? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €52,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is praktisch om zonnewarmte buiten te houden. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je geweldig veel diverse producten. Op deze pagina verstrekken we een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop geven we gemiddelde tarieven en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Gulpen-Wittem en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-gulpen-wittem

Zonnescherm laten plaatsen in Gulpen-Wittem

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Gulpen-Wittem middels een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het geheel op de goede manier vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig vakspecialisten uit de buurt. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het product. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en effectiefste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Gulpen-Wittem en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De monteur levert het terrasscherm of de duettes zoals afgesproken. Ga altijd na of het product goed is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Gulpen-Wittem

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Gulpen-Wittem is praktisch om de zon en warmte te weren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige varianten zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei prints en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 t/m €2575. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest gekozen modellen.

De beste terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Let op: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale tarieven variëren tussen de €875 tot wel €2150.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is heel geschikt voor grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven komen uit tussen de €400 en €1275.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Gulpen-Wittem is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte prijzen bedragen tussen de €350 tot wel €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale prijzen komen uit tussen de €290 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Gulpen-Wittem.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van de woning. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale prijzen komen uit tussen de €660 t/m €1775.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Altijd de juiste temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Gulpen-Wittem: alle gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven liggen zo tussen de €320 tot €925. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest gekochte toepassingen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos te monteren, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in diverse prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam, dakraam, transparante en de duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €55,00 – €180.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gulpen-Wittem: zonder problemen zelf te installeren.
 • Assortiment in diverse stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen bieden een speelse en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan prijsindicaties van €110 tot €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan een prijs van €62,5 tot €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Gulpen-Wittem: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse vormen en materialen zoals bijvoorbeeld stof, aluminium, PVC, bamboe, kunststof. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht een tarief van €65 tot wel €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, stof, bamboe, pvc, kunststof. Handig voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €60. Voor dure modellen kun je rekenen op €205.

 • Van elegant tot robuust.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Gulpen-Wittem in alle vormen en maten

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen, schuiframen. Let op: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties beginnen bij circa €410. Voor dure modellen kun je rekenen op €940.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Gulpen-Wittem bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen beginnen bij circa €82,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €550.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse factoren: het type systeem, het soort materiaal, de noodzakelijke afmetingen en handmatige of elektrische bediening. Hieronder bekijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Gulpen-Wittem in april 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€855 – €2225
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€390 – €1600
Screenstot 4 meter breed€245 – €1125
Rolluik300 – 400 cm breed€285 – €1350
Rolgordijn150 x 100 cm€65 – €155
Lamellen150 x 100 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €200
Plisségordijnen200 cm breed€125 – €300
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Limburg.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Gulpen-Wittem. Hierna bieden wij een aanvulling op de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Gamma, Karwei, IKEA en Formido, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Kwantum.
 • Andere merken: Weinor, Roma, Husol, Toppoint, Deponti, Novoferm & Copaco, Schlappi, Dickson, Swela, Lumenguard, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Gulpen-Wittem

Goedkope zonwering kopen in Gulpen-Wittem? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder vergelijk je bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website vind je ook installatiepartners en verkopers in Vaals, Meerssen en Maastricht.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest gekochte zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, designs en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Gulpen-Wittem?

De tarieven van zonwering lopen flink uiteen. De geschatte investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €550. Zonnescreens €255 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een normaal rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €840). Betaalbare binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €115 per raampartij). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. type systeem, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, motiefjes en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Gulpen-Wittem?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Gulpen-Wittem. In die situaties komt een gediplomeerde monteur die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het model fatsoenlijk ophangen. Zo geniet je van correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6270, 6271Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie