Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Aalsmeerderbrug vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Aalsmeerderbrug? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Het is er al vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is praktisch tegen hevige zon. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn bijzonder veel verschillende toepassingen. Op dit platform verstrekken we een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast vind je gemiddelde kosten en adressen van regionale zonwering specialisten in Aalsmeerderbrug en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-aalsmeerderbrug

Zonnescherm laten plaatsen in Aalsmeerderbrug

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Aalsmeerderbrug door een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat het product op de goede manier gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk vakspecialisten in de gemeente. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en handigste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Aalsmeerderbrug en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de experts. De professional installeert de screens of gordijnen zoals overeengekomen. Check of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Aalsmeerderbrug

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Aalsmeerderbrug wordt gebruikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige varianten zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €500 t/m €2875. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de meest populaire systemen.

Praktische terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Met behulp van de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Noemenswaardig: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €925 – €2000.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij grote ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten liggen tussen de €325 – €1350.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Aalsmeerderbrug is de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte kosten liggen zo tussen de €400 t/m €1050.

 • Bedekt het hele raam.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Tips voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De onkosten variëren tussen de €310 – €1475 voor rolluiken bestellen in Aalsmeerderbrug.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Enorm lange levensduur.

Uitleg over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van het huis. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijsindicaties liggen tussen de €730 – €1875.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Aalsmeerderbrug: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten komen uit tussen de €340 en €800. In de onderstaande keuzegids lees je informatie over de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is voordelig, makkelijk te bevestigen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in talloze prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, transparante, elektrische, waterafstotende en een duo rolgordijn. De tarieven bedragen tussen de €60,00 tot €175.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Aalsmeerderbrug: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en karaktervolle uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan prijsindicaties van €105 tot €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan prijzen van €47,5 oplopend tot €170.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Aalsmeerderbrug: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel kleuren en materialen als bijvoorbeeld hout, kunststof, stof, aluminium, bamboe. Met houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een tarief van €77,5 tot +/- €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, pvc, hout, stof, aluminium. Toe te passen voor brede / grote ramen en passen perfect bij een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij circa €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Aalsmeerderbrug met exclusieve afwerking

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn niet goedkoop! De prijzen beginnen bij €480 en bedragen voor een luxe model zo’n €940.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Aalsmeerderbrug geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor, plissé hor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven beginnen bij circa €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €625.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, draairaam, valraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende keuzes: de productcategorie, het soort materiaal, de maximale lengte en de bediening. In het overzicht hierna delen we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Aalsmeerderbrug in juli 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€875 – €2000
Uitvalschermtot 4 meter breed€370 – €1575
Screens1 – 3 meter breed€275 – €1200
Rolluik300 – 400 cm breed€300 – €1325
Rolgordijn150 x 190 cm€65 – €165
Lamellen100 x 50 cm€70 – €205
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €220
Plisségordijnen100 x 220 cm€115 – €380
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Aalsmeerderbrug. In de onderstaande tabel bespreken we informatie over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Karwei, Gamma, Hornbach en Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Formido.
 • Ook interessant: Husol, Roma, Weinor, Bece, Toppoint, Deponti & Lumenguard, Sunway, Swela, Schlappi, Milano, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Haarlemmermeer

Goedkope zonwering kopen in Aalsmeerderbrug? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna tonen wij namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform kom je ook in contact met installatiepartners en winkels in Kudelstaart, Oude Meer en Leimuiden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest gekochte zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in veel kleuren, prints en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Aalsmeerderbrug?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte kosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Zonnescreens €260 op basis van één kozijn. Bij een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1200. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een normaal rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €775). Betaalbare opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €125 per raam). De totale kosten worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, dessins en installatiekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Aalsmeerderbrug?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Aalsmeerderbrug. In die situaties komt een gediplomeerde professional die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het model volgens de documentatie installeren. Dankzij deze service geniet je altijd van uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is acceptabel, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, mobiele app, afstandsbediening, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1432, 1436

Plaats een reactie