Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Leimuiden vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Leimuiden? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en kan je al kopen vanaf €67,50. Professionele buitenzonwering als een markies is het meest doeltreffend om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je tientallen afzonderlijke modellen. Op dit platform verstrekken we een praktische keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop geven we gemiddelde tarieven en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Leimuiden en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-leimuiden

Zonnescherm laten plaatsen in Leimuiden

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Leimuiden door een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het geheel goed aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en comfortabelste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Leimuiden en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De specialist levert het knikarmscherm of gordijnen zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of alles juist is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Leimuiden

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Leimuiden is geschikt om de warmte uit je huis te houden. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige toepassingen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 en €2525. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest populaire systemen.

Prijzen en voordelen van terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Met behulp van de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Belangrijk: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten liggen zo tussen de €875 en €2250.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De kosten schommelen tussen de €375 tot €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Leimuiden is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen schommelen tussen de €325 tot zo’n €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De kosten bedragen tussen de €330 – €1450 voor rolluiken bestellen in Leimuiden.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Tips voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op de sfeer van (bedrijfs)panden. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijzen bedragen tussen de €700 tot zo’n €1975.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Altijd de juiste temperatuur in huis door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Leimuiden: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties liggen tussen de €300 – €800. In het onderstaande stuk beoordelen we de meest bestelde types.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, gemakkelijk te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, transparante, elektrische en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €45,00 en €165.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Leimuiden: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en huiselijke ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan kosten van €100 oplopend tot €375.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden verschillende uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met tarieven van €57,5 tot wel €180.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Leimuiden: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit diverse vormen en materialen zoals bijv. PVC, hout, aluminium, kunststof, stof. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een kostenplaatje van €70 oplopend tot €200.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. kunststof, stof, bamboe, pvc, hout. Praktisch voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten starten bij om en nabij de €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Leimuiden direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn eyecatchers die je interieur een boost geven. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten beginnen bij zo’n €430. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €870.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Leimuiden zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, inzethor, rolhor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen beginnen bij circa €82,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €525.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, schuifraam, tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere keuzes: de productcategorie, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en afwerking plus bediening. In het overzicht hierna bekijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Leimuiden in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2025
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€350 – €1575
Screens2 – 4 meter breed€260 – €1025
Rolluik1 – 4 meter breed€300 – €1400
Rolgordijn100 x 175 cm€65 – €140
Lamellen100 x 250 cm€60 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €200
Plisségordijnen100 x 150 cm€120 – €320
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Leimuiden. Hieronder vergelijk je details over de meest gekozen merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Praxis, Hubo, Gamma & FonQ, Bol.com, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Zie ook: Roma, Weinor, Deponti, Toppoint, Bece, Husol en Dickson, Lumenguard, Milano, Sunway, Swela, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Kaag en Braassem

Goedkope zonwering kopen in Leimuiden? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder bespreken we namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform bekijk je ook montagepartners en shops in Amstelhoek, Rijsenhout en Vrouwenakker.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest gekozen zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, motiefjes en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Leimuiden?

De onkosten voor zonwering zijn weer anders per woning. De huidige kosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Screens €210 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €750). Een normaal rolluik kost €490. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €750). Voordelige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €145 per raam / kozijn). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, het formaat, elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, motiefjes en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Leimuiden?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Leimuiden. Hierbij komt een gediplomeerde montagepartner die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur de producten op de juiste wijze bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt prima, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (afstandsbediening, handzender, mobiele app, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1431, 1433, 2450, 2451

Plaats een reactie