Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Buitenkaag vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Buitenkaag? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Het is er al vanaf €60,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. In veel situaties biedt een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan geweldig veel afzonderlijke producten. Op dit platform check je een complete gids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij delen we gemiddelde kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Buitenkaag (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-buitenkaag

Zonnescherm laten plaatsen in Buitenkaag

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Buitenkaag middels een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker alles juist bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met leveranciers in de regio. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en comfortabelste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Buitenkaag en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf hangt het zonnescherm, markiezen of de lamellen op de afgesproken plekken. Toets of de totale constructie correct is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Buitenkaag

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Buitenkaag werkt het beste om de temperatuur in de woning te beperken. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Sommige artikelen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 tot wel €2850. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest praktische modellen.

De beste terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Advies: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De verwachte tarieven komen uit tussen de €800 tot wel €2225.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Bestellen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €425 tot €1250.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Buitenkaag is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Advies: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven variëren tussen de €300 tot €1050.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €250 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Buitenkaag.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Offerte voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij exclusieve woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €650 – €1675.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een heerlijke temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Buitenkaag: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties liggen tussen de €320 – €925. In het stukje hieronder bespreken we de meest bestelde types.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, probleemloos aan te brengen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in velerlei kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan verschillende types zoals elektrische, verduisterende, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €62,50 tot €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Buitenkaag: heel simpel zelf te monteren.
 • Te koop in diverse stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en authentieke ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met prijsindicaties van €90 tot +/- €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie een tarief van €62,5 tot wel €185.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Buitenkaag: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. In het assortiment zitten tientallen soorten en materialen zoals hout, bamboe, PVC, aluminium, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan een kostenplaatje van €85 tot wel €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals hout, stof, bamboe, pvc, aluminium. Perfect voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen beginnen bij zo’n €60 en kunnen oplopen tot €200.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Buitenkaag voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De investeringen starten vanaf €430 en lopen op tot €890.

 • Duurzaam product.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Buitenkaag zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, rolhor, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten beginnen bij zo’n €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €500.

 • Te monteren op: vast raam, uitzetraam, draairaam, valraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen per e-mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn afhankelijk van meerdere zaken: het soort product, het materiaal, de maximale breedte en afwerking plus bediening. In de volgende tabel bekijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Buitenkaag in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€875 – €2300
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€400 – €1625
Screens1 – 3 meter breed€250 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1275
Rolgordijntot 2 meter breed€75 – €165
Lamellen200 x 200 cm€80 – €205
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €240
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €310
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Buitenkaag. Hierna verstrekken we informatie over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Hornbach, Karwei, IKEA en FonQ, Wehkamp, Bol.com, Formido, Kwantum.
 • Bekijk ook: Bece, Weinor, Toppoint, Husol, Deponti, Roma en Swela, Lumenguard, Copaco, Dickson, Schlappi, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Haarlemmermeer

Goedkope zonwering kopen in Buitenkaag? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna delen we gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform bekijk je ook installateurs en bedrijven in Leimuiderbrug, Kaag en Weteringbrug.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Shutters.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, dessins en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Buitenkaag?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Zonnescreens €285 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1225. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €750). Een normaal rolluik kost €480. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €840). Alternatieve opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €135 per raampartij). De totale bedragen worden beïnvloed door: het type / model, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, het soort materiaal, kleuren en plaatsingskosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Buitenkaag?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Buitenkaag. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale montagepartner die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de professional het model vakkundig monteren. Zo geniet je van efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met een handslinger is op zich ok, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (met een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In het geval van een felle zon kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken en screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2158

Plaats een reactie