Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Leimuiderbrug vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Leimuiderbrug? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en regel je al vanaf €90,00. Professionele buitenzonwering als een screen is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Soms realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben enorm veel verschillende soorten. Op dit portaal delen we een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien doorzoek je gemiddelde tarieven en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Leimuiderbrug en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-leimuiderbrug

Zonnescherm laten plaatsen in Leimuiderbrug

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Leimuiderbrug via een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat de installatie volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het gekozen product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Leimuiderbrug en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De installateur installeert het terrasscherm of de duettes op de afgesproken plekken. Loop na of alles juist is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Leimuiderbrug

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Leimuiderbrug is heel erg handig om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele systemen zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 tot €2725. In onderstaande alinea beoordelen we de meest verkochte oplossingen.

Details over terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek onder het raam. Let op: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte prijzen variëren tussen de €875 tot wel €2250.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Handig voor ramen zonder openslaande delen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De tarieven variëren tussen de €425 – €1250.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Leimuiderbrug is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De prijzen schommelen tussen de €225 en €1150.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Een stukje extra privacy in huis.

De pluspunten van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 opties: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €270 – €1500 voor rolluiken bestellen in Leimuiderbrug.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De totale investeringen liggen zo tussen de €690 tot wel €1950.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Altijd de juiste temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Leimuiderbrug: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen bedragen tussen de €330 – €925. In de onderstaande keuzegids lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte opties.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, elektrische en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €57,50 – €165.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Leimuiderbrug: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en landelijke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie een tarief van €115 tot €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op een prijs van €55 tot +/- €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Leimuiderbrug: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een trekkoord. In het assortiment zitten aanzienlijk veel systemen en materialen zoals stof, aluminium, bamboe, PVC, hout. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie tarieven van €70 tot wel €280.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, stof, aluminium, bamboe, pvc. Praktisch voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten starten bij om en nabij de €80 en kunnen oplopen tot €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Leimuiderbrug inclusief plaatsing

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij circa €430 en bedragen voor een luxe model zo’n €890.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Leimuiderbrug zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, inzethor, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem weert vliegen, muggen en insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven starten vanaf €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €550.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei aspecten: het model, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en het soort bediening. In het schema hierna bespreken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Leimuiderbrug in april 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€845 – €2125
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€370 – €1550
Screenstot 400 cm breed€250 – €1175
Rolluik2 – 4 meter breed€320 – €1275
Rolgordijn150 x 190 cm€65 – €145
Lamellen200 x 180 cm€45 – €215
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €260
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €340
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Leimuiderbrug. Hieronder tref je een aanvulling op de populairste merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, IKEA, Gamma, Hornbach & Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Formido, Bol.com.
 • Ook interessant: Bece, Husol, Weinor, Roma, Toppoint, Deponti en Lumenguard, Milano, Swela, Sunway, Dickson, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Haarlemmermeer

Goedkope zonwering kopen in Leimuiderbrug? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje vind je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal kom je ook in contact met fabrikanten en bedrijven in Beinsdorp, Weteringbrug en Nieuw-Vennep.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk raam vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Check ook aanvullende info over: Houten jaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering voor jouw woning hangt af van de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in velerlei kleuren, vormen en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Leimuiderbrug?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De normale kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Screens €270 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €750). Een normaal rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €255 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €795). Betaalbare opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €145 per raampartij). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Leimuiderbrug?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Leimuiderbrug. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren professional die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur het zonnescherm fatsoenlijk aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van fantastische zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang werkt prima, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2155

Plaats een reactie