Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Halfweg vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Halfweg? Zonwering heb je voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €62,50. Goede buitenzonwering als een markies is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Tevens verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan gigantisch veel afzonderlijke soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een uitgebreide keuzehulp waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast check je een indicatie van de kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Halfweg en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-halfweg

Zonnescherm laten plaatsen in Halfweg

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Halfweg via een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het geheel op de juiste wijze vastgezet wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Halfweg en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de specialisten. De installateur hangt het uitvalscherm of de lamellen op de afgesproken plekken. Test of het product goed is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang offerte van raambekleders in Halfweg

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Halfweg is het meest geschikt om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige toepassingen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €200 en €2500. In de koopgids hierna bespreken we de meest praktische keuzes.

Bestellen van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Advies: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven komen uit tussen de €925 en €2275.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €325 en €1225.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Zeer windbestendig.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Halfweg is het beste advies als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Disclaimer: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven liggen zo tussen de €350 tot wel €1150.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en hebben een isolerende werking. Daarbij schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 type systemen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte tarieven liggen zo tussen de €270 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Halfweg.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Koopgids markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van het huis. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De tarieven liggen tussen de €670 tot zo’n €1925.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Altijd de juiste temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Halfweg: alle gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten liggen zo tussen de €350 tot €800. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest bestelde opties.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, moeiteloos te monteren, simpel af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in diverse designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, elektrische, verduisterende, dakraam en een duo rolgordijn. De prijsindicaties schommelen tussen de €55,00 – €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Halfweg: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Assortiment in verschillende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en karakteristieke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €95 tot €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met onkosten van €62,5 tot €170.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Halfweg: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Je kunt kiezen uit oneindig veel soorten en materialen zoals onder andere hout, kunststof, stof, aluminium, bamboe. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met een prijskaartje van €75 tot €250.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. hout, stof, bamboe, pvc, aluminium. Handig voor brede / grote ramen en bij een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen starten bij om en nabij de €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Halfweg vakkundig gemonteerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, valramen, vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen starten vanaf €400 en lopen op tot €870.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Halfweg zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, lamellenhor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €800.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn afhankelijk van een aantal aspecten: het soort product, de materiaalkeuze, de gewenste afmeting en handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje tref je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Halfweg in mei 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€840 – €2150
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€395 – €1525
Screenstot 4 meter breed€290 – €1150
Rolluiktot 4 meter breed€305 – €1450
Rolgordijntot 3 meter breed€45 – €175
Lamellen100 x 250 cm€65 – €225
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €210
Plisségordijnen200 cm breed€110 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Halfweg. In het schema hieronder bespreken we een toelichting op de meest verkochte merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo en Formido, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Overige merken: Husol, Roma, Deponti, Toppoint, Novoferm, Bece en Schlappi, Dickson, Swela, Milano, Copaco, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Haarlemmermeer

Goedkope zonwering kopen in Halfweg? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder verstrekken we bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website ontdek je ook montagebedrijven en showrooms in Uitdam, Badhoevedorp en Marken.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest ideale binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in veel kleuren, prints en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Halfweg?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De normale prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Zonnescreens €260 per raam / kozijn. Bij een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1200. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een instap-rolluik kost €490. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €780). Betaalbare producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €145 per raam). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, vormen / kleuren en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Halfweg?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Halfweg. Dan komt er een capabele professional die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het product goed vastzetten. Zo heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met slinger werkt prima, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1165

Plaats een reactie