Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rijsenhout vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Rijsenhout? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is er al vanaf €77,50. Professionele buitenzonwering als een screen werkt erg goed om zonnestralen te weren. In veel situaties verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn gigantisch veel diverse systemen. Op dit platform kan je aan de slag met een complete gids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij delen we gemiddelde tarieven en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Rijsenhout en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-rijsenhout

Zonnescherm laten plaatsen in Rijsenhout

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Rijsenhout door een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker alles juist gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Rijsenhout en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De vakman monteert het knikarmscherm of de lamellen zoals afgesproken. Ga altijd na of het netjes is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Rijsenhout

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Rijsenhout is geschikt om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel varianten zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze kleuren en groottes. De kosten variëren tussen de €475 en €2675. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest bekende keuzes.

Informatie en voordelen van knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de speciale knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Noemenswaardig: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijzen schommelen tussen de €900 – €2125.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Praktische uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €400 tot zo’n €1225.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Rijsenhout komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven liggen tussen de €325 tot €1175.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 opties: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €360 tot €1300 voor rolluiken bestellen in Rijsenhout.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Meer informatie over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van het gebouw. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De kosten bedragen tussen de €710 tot zo’n €1800.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een koele temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Rijsenhout: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen komen uit tussen de €340 en €875. In de onderstaande keuzegids vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken modellen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos op te hangen, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in veel dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €65,00 – €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rijsenhout: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en authentieke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan een prijs van €105 tot wel €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met prijsindicaties van €65 oplopend tot €170.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Rijsenhout: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten aanzienlijk veel vormen en materialen als onder andere bamboe, stof, hout, PVC, aluminium. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie een tarief van €65 tot €220.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, stof, pvc, aluminium, hout. Perfect voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten vanaf €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €175.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Rijsenhout vakkundig gemonteerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn exclusief, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, uitzetramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties beginnen bij €410. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Rijsenhout zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, voorzethor, rolhor, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten beginnen bij €67,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €800.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 3 maart 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei keuzes: het artikel, type materiaal, de maximale breedte en de bedieningsopties. In de volgende tabel bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Rijsenhout in maart 2024.

Model zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€875 – €2275
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€360 – €1600
Screens300 cm – 400 cm breed€255 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1200
Rolgordijn120 x 100 cm€60 – €175
Lamellen250 x 250 cm€65 – €205
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €240
Plisségordijnen100 breed€105 – €350
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Rijsenhout. Hieronder bekijk je een overzicht met de beste verkochte merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Hubo, Praxis, Gamma en Bol.com, FonQ, Wehkamp, Kwantum, Formido.
 • Bekijk ook: Novoferm, Deponti, Weinor, Toppoint, Husol, Roma & Schlappi, Copaco, Swela, Lumenguard, Sunway, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Haarlemmermeer

Goedkope zonwering kopen in Rijsenhout? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hierna vergelijk je namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker vind je ook leveranciers en winkels in Vrouwenakker, Aalsmeerderbrug en Kudelstaart.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die matcht met jouw stijl. We delen nu de meest populaire buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras en Serre
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bekijk snel meer details over: Jaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, stoffen en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Rijsenhout?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Buitenscreens €285 per raampartij. In het geval van een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een handmatig-rolluik kost €495. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €270 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €765). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €130 per raam). De totale onkosten zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de afmetingen, soort bediening, type materiaal, kleuren en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Rijsenhout?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Rijsenhout. Er komt dan een capabele vakman die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Hierna zal de vakman het systeem volgens de documentatie vastzetten. Zo profiteer je van fantastische zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met slinger is op zich ok, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, draaiknop, handzender, afstandsbediening) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 1435

Plaats een reactie