Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ane vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Ane? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is er al vanaf €82,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is praktisch tegen hevige zon. Vaak creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn immens veel afzonderlijke oplossing. Op deze pagina bieden we een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Tevens check je een kostenindicatie en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Ane (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-ane

Zonnescherm laten plaatsen in Ane

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ane door een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het systeem fatsoenlijk aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je snel specialisten in de gemeente. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en leukste keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Ane en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De montage-specialist plaatst de screens of de jaloezieën zoals besproken. Check of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Ane

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Ane wordt met name toegepast om de warmte uit je huis te houden. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse artikelen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €350 t/m €2525. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest handige types.

Adviezen over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Middels de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Noemenswaardig: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten liggen tussen de €925 – €2225.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Het is ideaal bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven bedragen tussen de €375 en €1250.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kan goed tegen een stootje.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Ane komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het materiaal polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte tarieven bedragen tussen de €375 t/m €1125.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en hebben een isolerende werking. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale tarieven komen uit tussen de €280 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Ane.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Altijd met goede garantie.

Informatie over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van het gebouw. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De totale investeringen komen uit tussen de €680 – €1800.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Ane: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten komen uit tussen de €340 en €950. In deze koopgids lees je informatie over de meest interessante opties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, probleemloos zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in veel kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals dakraam, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, waterafstotende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen variëren tussen de €57,50 – €185.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ane: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Aanbod in diverse stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen geven een exclusieve en karakteristieke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan een prijs van €100 tot €350.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht prijsindicaties van €55 tot €180.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Ane: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit mega veel systemen en materialen als onder andere stof, PVC, bamboe, kunststof, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie tarieven van €85 tot zo’n €250.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van bamboe, aluminium, stof, pvc, hout. Geschikt voor lange / grote ramen en bij een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Ane op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, valramen, draaikiepramen, dakramen, uitzetramen, schuiframen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €940.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Ane zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, lamellenhor, rolhor, plissé hor, hor met scharnier, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €70 en kunnen oplopen tot €575.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, schuifraam, valraam, uitzetraam, vast raam, draairaam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn afhankelijk van een aantal keuzes: het artikel, het materiaal, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hierna bespreken we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Ane in juni 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€840 – €2000
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€355 – €1350
Screens100 cm – 400 cm breed€290 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€310 – €1400
RolgordijnTot 250 cm breed€55 – €170
Lamellen200 x 180 cm€50 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €260
Plisségordijnen170 cm breed€125 – €320
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Overijssel.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je overweging mee moet nemen. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Ane. In het volgende schema tonen wij informatie over de meest verkochte merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Hornbach, Gamma & Kwantum, FonQ, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Toppoint, Bece, Roma, Weinor, Deponti, Novoferm en Swela, Sunway, Dickson, Schlappi, Copaco, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Hardenberg

Goedkope zonwering kopen in Ane? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hierna bespreken we adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen ze je advies geven. Via dit platform bekijk je ook installateurs en bedrijven in Holthone, Anevelde en De Krim.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekozen binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Markiezen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in een heleboel kleuren, vormen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Ane?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De verwachte prijsindicaties bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Zonnescreens €260 op basis van één kozijn. In het geval van een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1125. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €600). Een normaal rolluik kost €485. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €290 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €845). Alternatieve producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €145 per raampartij). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de maximale breedte, soort bediening, de materiaalsoort, dessins en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Ane?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Ane. Hierbij komt er een gediplomeerde expert die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner het model fatsoenlijk vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt prima, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, mobiele app, afstandsbediening, draaiknop) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7784

Plaats een reactie