Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Anevelde vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Anevelde? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Het is er al vanaf €55,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. In veel gevallen realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit enorm veel diverse toepassingen. Via deze website bieden we een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien verstrekken we de huidige tarieven en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Anevelde en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Minder last van inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-anevelde

Zonnescherm laten plaatsen in Anevelde

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Anevelde door een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het geheel op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbraakwerend, extra schaduw, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Anevelde en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de monteurs. De specialist monteert het terrasscherm of de rolgordijnen zoals afgesproken. Test of het netjes is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Anevelde

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Anevelde is het meest effectief om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende designs en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €325 tot zo’n €2775. In het volgende hoofdstuk lees je de voordelen en nadelen van de meest bekende systemen.

Meer informatie over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Noemenswaardig: het systeem kan kapot waaien bij wind. De tarieven komen uit tussen de €850 en €2200.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Genieten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij vaste ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 tot zo’n €1375.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Anevelde is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €275 – €1125.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De tarieven liggen zo tussen de €280 tot €1375 voor rolluiken bestellen in Anevelde.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Details over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €700 tot €1625.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een comfortabele temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Anevelde: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen liggen zo tussen de €370 tot €875. In de box hieronder leggen we alles uit over de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel te monteren, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in oneindig veel kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse varianten zoals kiepkantelraam, dakraam, transparante, verduisterende, elektrische, waterafstotende en een duo rolgordijn. De prijsindicaties schommelen tussen de €55,00 – €185.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Anevelde: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en unieke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan een kostenplaatje van €100 oplopend tot €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie tarieven van €50 tot €185.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Anevelde: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel modellen en materialen zoals onder andere PVC, bamboe, stof, aluminium, kunststof. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een kostenplaatje van €80 tot €210.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals hout, aluminium, kunststof, pvc, bamboe. Toe te passen voor brede / grote ramen en bij een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Anevelde inclusief plaatsing

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De investeringen starten bij gemiddeld €490. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €860.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Anevelde bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, hordeur, rolhor, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €725.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, valraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

Multifunctionele raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd via allerlei aspecten: de productcategorie, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. Hieronder bespreken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Anevelde in juni 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€810 – €2275
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€355 – €1600
Screenstot 4 meter breed€245 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€305 – €1300
Rolgordijn200 x 100 cm€70 – €170
Lamellen200 x 250 cm€60 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €270
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €320
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Overijssel.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met allemaal een uniek aanbod. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Anevelde. In de volgende tabel vind je een toelichting op de beste verkochte merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hubo, Praxis, IKEA en Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, Formido, FonQ.
 • Ook interessant: Weinor, Husol, Deponti, Toppoint, Bece, Novoferm & Sunway, Lumenguard, Swela, Dickson, Schlappi, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Hardenberg

Goedkope zonwering kopen in Anevelde? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform check je ook monteurs en winkels in De Krim, Den Velde en Gramsbergen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn behoeft een vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest populaire zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras of Serre
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Buitenjaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe je tuin gelegen is, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, designs en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Anevelde?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De standaard investeringen bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Zonnescreens €260 per raam. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een standaard rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €830). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €145 per raampartij). De totale kosten zijn afhankelijk van; het model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, de materiaalsoort, dessins en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Anevelde?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Anevelde. Er komt dan een gespecialiseerde montagepartner die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner het systeem volgens de documentatie monteren. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we de normale handbediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met slinger of band werkt prima, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (middels een draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen liggen rond de €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7785

Plaats een reactie