Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gramsbergen vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Gramsbergen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en kan je al kopen vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals een screen werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarbij biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn ontzettend veel diverse modellen. Via deze website delen we een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien vind je gemiddelde kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Gramsbergen (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-gramsbergen

Zonnescherm laten plaatsen in Gramsbergen

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Gramsbergen via een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm volgens de documentatie bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel specialisten die werkzaam zijn in de regio. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk model het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de overkapping of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest moderne optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Gramsbergen en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf levert het zonnescherm, markiezen of de lamellen op de gewenste manier. Ga altijd na of alles juist is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Gramsbergen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Gramsbergen is de meest efficiënte manier om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel modellen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 – €2525. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest gekozen toepassingen.

De pluspunten van terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op op jouw terras. Advies: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €900 tot wel €2025.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €375 en €1275.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Gramsbergen is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De doeken worden gefabriceerd van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte prijzen liggen tussen de €400 – €1200.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De prijsindicaties komen uit tussen de €300 tot €1400 voor rolluiken bestellen in Gramsbergen.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Praktische markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van het pand. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte prijzen schommelen tussen de €610 tot wel €1675.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Gramsbergen: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen schommelen tussen de €330 – €950. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest gekozen mogelijkheden.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, moeiteloos te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt diverse modellen zoals dakraam, elektrische, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende en een duo rolgordijn. De tarieven bedragen tussen de €47,50 tot €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gramsbergen: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en karaktervolle ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op tarieven van €100 tot €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €50 tot zo’n €185.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Gramsbergen: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten oneindig veel modellen en materialen zoals bijv. kunststof, PVC, bamboe, stof, aluminium. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met prijsindicaties van €67,5 oplopend tot €270.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van hout, pvc, stof, kunststof, bamboe. Handig voor grote ramen en matchen goed met een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten starten bij gemiddeld €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Gramsbergen op maat

Shutters zijn luxe binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen, schuiframen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen beginnen bij €450. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €910.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Gramsbergen zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, lamellenhor, hordeur, plissé hor, rolhor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €75 en kunnen oplopen tot €700.

 • Breed inzetbaar: vast raam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei factoren: het soort systeem, het soort materiaal, de afmetingen en de bedieningsopties. In de tabel hieronder tref je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Gramsbergen in juni 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€820 – €2375
Uitvalschermtot 5 meter breed€395 – €1625
Screens200 cm – 400 cm breed€260 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€290 – €1450
Rolgordijntot 3 meter breed€50 – €155
Lamellen250 x 250 cm€70 – €225
Jaloezieën100 x 220 cm€60 – €200
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €320
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Overijssel.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Gramsbergen. In het schema hierna vind je uitleg over de populairste merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Hornbach, Praxis, Karwei en Formido, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, FonQ.
 • Check ook: Roma, Husol, Deponti, Weinor, Bece, Novoferm & Sunway, Swela, Milano, Dickson, Schlappi, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Hardenberg

Goedkope zonwering kopen in Gramsbergen? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel tonen wij contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website bekijk je ook montagebedrijven en verkooppunten in Loozen, Ane en Holthone.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met jouw stijl. We beschrijven nu de meest praktische zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras en Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Screens.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Gramsbergen?

De uitgaven voor zonwering wisselen enorm. De actuele investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €650. Buitenscreens €280 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm betaal je ongeveer €1125. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €750). Een normaal rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €260 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €765). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €135 per kozijn). De totale kosten worden beïnvloed door: type systeem, het inmeten (afmetingen), bediening, de materiaalsoort, dessins en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Gramsbergen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Gramsbergen. In die situaties komt een lokale installateur die ieder raam bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de vakman de producten juist bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met een handslinger is werkbaar, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (mobiele app, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7783

Plaats een reactie