Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Den Velde vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Den Velde? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €67,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is het meest effectief om zonnestralen te weren. Eveneens geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel diverse oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij geven we gemiddelde tarieven en namen van regionale zonwering specialisten in Den Velde en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-den-velde

Zonnescherm laten plaatsen in Den Velde

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Den Velde door een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat de installatie fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met bedrijven uit de buurt. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Den Velde en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de monteurs. Het installatiebedrijf hangt de screens of gordijnen zoals gewenst. Toets of het netjes is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Den Velde

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Den Velde is het meest effectief om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige artikelen zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 en €2750. In het gedeelte hieronder beoordelen we de beste keuzes.

Kiezen voor knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek in de tuin. Let op: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De tarieven schommelen tussen de €925 – €2225.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €400 – €1250.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Den Velde is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €275 tot €1100.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €350 en €1300 voor rolluiken bestellen in Den Velde.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Praktische markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Ze geven een boost aan de uitstraling van het pand. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De totale investeringen liggen tussen de €600 en €1675.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Den Velde: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven liggen tussen de €330 – €875. In het boxje hieronder lees je informatie over de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, makkelijk te installeren, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn verschillende varianten zoals elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, transparante en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €60,00 en €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Den Velde: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Aanbod in interessante stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie een prijs van €90 tot wel €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er bestaan allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan een tarief van €57,5 tot wel €150.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Den Velde: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. In het assortiment zitten tientallen dessins en materialen zoals o.a. bamboe, stof, hout, aluminium, PVC. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een tarief van €85 tot €250.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. stof, hout, kunststof, bamboe, pvc. Praktisch voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen starten bij gemiddeld €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Van elegant tot robuust.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Den Velde op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen, uitzetramen, dakramen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen starten vanaf €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €850.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Den Velde zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: lamellenhor, plissé hor, inzethor, hor met scharnier, rolhor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: een hor is niet zonwerend. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen en vliegen maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen beginnen bij zo’n €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €625.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, valraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Gratis een aanbieding van lokale specialisten

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd via allerlei onderdelen: het type model, de materiaaltypes, de maximale breedte en de bediening. In de volgende tabel tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Den Velde in juni 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€810 – €2075
Uitvalschermtot 5 meter breed€375 – €1525
Screens200 cm – 400 cm breed€290 – €1125
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1275
Rolgordijn120 x 100 cm€55 – €140
Lamellen250 x 150 cm€60 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €200
Plisségordijnen150 cm breed€120 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Overijssel.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Den Velde. In de volgende tabel tref je een overzicht met de meest verkochte merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Hubo, IKEA, Gamma & Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Formido.
 • Zie ook: Novoferm, Roma, Toppoint, Weinor, Bece, Deponti en Milano, Dickson, Copaco, Swela, Schlappi, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Hardenberg

Goedkope zonwering kopen in Den Velde? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder vind je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal vind je ook installateurs en verkopers in Gramsbergen, Holtheme en Ane.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Binnenzonwering.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De best passende zonnewering voor jouw huis kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, modellen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Den Velde?

De kosten van zonwering wisselen enorm. De standaard prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Zonnescreens €290 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1125. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €750). Een normaal rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €825). Voordelige binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €105 per raampartij). De totale bedragen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, prints en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Den Velde?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Den Velde. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele professional die ieder kozijn opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de professional het product op de juiste manier installeren. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd ideale zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met stang of band werkt prima, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (via een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken en screens starten bij €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7786

Plaats een reactie