Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Loozen vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Loozen? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Je laat dit al plaatsen vanaf €92,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is zeer handig om de zon en warmte te weren. In veel situaties creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit gigantisch veel afzonderlijke modellen. Op dit portaal delen we een handig stappenplan waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien bieden we een kostenindicatie en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Loozen en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-loozen

Zonnescherm laten plaatsen in Loozen

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Loozen door een lokale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat het systeem goed bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het product. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Loozen en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf hangt de screens of de lamellen zoals gewenst. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Loozen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Loozen is zeer handig om de zon en warmte te weren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere modellen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse dessins en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 t/m €2925. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest populaire toepassingen.

Adviezen over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Noemenswaardig: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte tarieven schommelen tussen de €875 tot zo’n €2025.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte prijzen komen uit tussen de €325 t/m €1300.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Loozen is zeer geschikt als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De kosten liggen zo tussen de €350 tot zo’n €1175.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Uitleg over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 modellen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €370 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Loozen.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Korte info over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Dit is een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Ze beïnvloeden het karakter van van (bedrijfs)panden. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De onkosten liggen tussen de €680 tot €1950.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een comfortabele temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Loozen: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten komen uit tussen de €330 – €950. In het stukje hieronder lees je informatie over de meest gekochte opties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, snel en simpel te monteren, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in praktisch alle dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze bieden diverse modellen zoals elektrische, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen tussen de €50,00 tot €160.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Loozen: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en huiselijke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan kosten van €105 tot +/- €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht prijsindicaties van €52,5 tot +/- €160.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Loozen: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel systemen en materialen zoals o.a. PVC, bamboe, kunststof, hout, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht kosten van €80 tot €250.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. pvc, bamboe, kunststof, aluminium, hout. Praktisch voor lange / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten starten vanaf €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Loozen direct van de fabriek

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, uitzetramen, ronde ramen, schuiframen, vaste ramen. Disclaimer: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen starten bij gemiddeld €450. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €940.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Loozen bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor, lamellenhor, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €67,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €525.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, tuimelraam, draairaam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie die past bij jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd via een aantal thema’s: het type systeem, de materiaaltypes, de gewenste afmeting en afwerking plus bediening. In het overzicht hierna vind je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Loozen in juni 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€810 – €2300
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€385 – €1525
Screens1 – 3 meter breed€270 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€330 – €1375
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €165
Lamellen250 x 150 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €200
Plisségordijnen100 breed€100 – €380
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Overijssel.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Loozen. In de volgende tabel vind je uitleg over de meest verkochte merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Karwei, Gamma, IKEA & Leen Bakker, Formido, Kwantum, Bol.com, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Bece, Novoferm, Roma, Deponti, Husol, Toppoint & Lumenguard, Copaco, Sunway, Swela, Milano, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Hardenberg

Goedkope zonwering kopen in Loozen? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder verstrekken we bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform kom je ook in contact met montagepartners en showrooms in Lutten, Holthone en Slagharen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre of Terras
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Rolluiken.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, stoffen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Loozen?

De verwachte prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De geschatte investeringen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Buitenscreens €245 op basis van 1 raam. Bij een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €465. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €270 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €775). Gunstiger geprijsde keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €115 per raam). De totale kosten zijn afhankelijk van; type systeem, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, designs en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Loozen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Loozen. Hierbij komt een ervaren montagepartner die ieder raam bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de montagepartner het systeem goed monteren. Zo geniet je van goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met slinger of band is werkbaar, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (met een draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7778

Plaats een reactie