Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lutten vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Lutten? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De prijzen beginnen vanaf €50,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. Meestal geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je geweldig veel verschillende combinaties. Via onze site vind je een concreet advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze verstrekken we gemiddelde tarieven en een tabel met diverse zonwering specialisten in Lutten en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-lutten

Zonnescherm laten plaatsen in Lutten

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Lutten via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het scherm volgens de documentatie aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe experts uit de buurt. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest comfortabele manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Lutten en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De professional monteert het zonnescherm, markiezen of de lamellen op de gewenste manier. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Lutten

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Lutten wordt met name toegepast om warmte in huis te voorkomen. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige systemen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei designs en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 en €2900. In onderstaande alinea bespreken we de meest praktische oplossingen.

De beste knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hiermee is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Disclaimer: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De kosten bedragen tussen de €800 tot zo’n €2200.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven bedragen tussen de €425 t/m €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kan goed tegen een stootje.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Lutten is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €400 tot zo’n €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Handige rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten bedragen tussen de €350 – €1400 voor rolluiken bestellen in Lutten.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De onkosten schommelen tussen de €600 tot zo’n €1600.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een fijne temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Lutten: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven bedragen tussen de €390 tot €825. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, snel en simpel te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt diverse modellen zoals kiepkantelraam, dakraam, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante en unieke duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €57,50 en €150.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lutten: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Te koop in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en landelijke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met tarieven van €110 tot €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan een tarief van €55 tot €180.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Lutten: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit mega veel vormen en materialen als onder andere stof, kunststof, aluminium, bamboe, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met onkosten van €80 tot +/- €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, stof, kunststof, bamboe, pvc. Praktisch voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen beginnen bij zo’n €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Lutten op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten starten vanaf €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Duurzaam product.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Lutten zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, inzethor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten beginnen bij €82,5 en kunnen oplopen tot €550.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, uitzetraam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Maatwerk raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2022

De prijzen van zonwering op donderdag, 29 september 2022 worden berekend door te kijken naar velerlei zaken: het soort model, de materiaaltypes, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna vind je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Lutten in september 2022.

Model zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€860 – €2300
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€395 – €1500
Screens200 cm – 400 cm breed€240 – €1175
Rolluiktot 4,5 meter breed€330 – €1450
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €175
Lamellen150 x 100 cm€65 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €220
Plisségordijnen100 breed€115 – €300
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Overijssel.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders om uit te kiezen. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Lutten. In de onderstaande tabel verstrekken we een toelichting op de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Praxis, Gamma, Hubo en Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Kwantum, Bol.com.
 • Ook interessant: Bece, Roma, Toppoint, Novoferm, Husol, Deponti & Schlappi, Lumenguard, Sunway, Milano, Dickson, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Hardenberg

Goedkope zonwering kopen in Lutten? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel delen we bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform kom je ook in contact met installatiepartners en verkooppunten in Zandpol, Slagharen en Weiteveen.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Odink ZonweringKoningsspil 437773 NJHardenberg
Van Braak Zonweringen en BuitenlevenOmmerweg 25/A7797 RDRheezerveen
Zonwering & Parket Multi Vloer EmmenZuidbargerstraat 787812 AJEmmen
Bouwbedrijf Schröer BVKollergang 77773 NGHardenberg
Woonwinkel RamakerGramsbergerweg 627772 PBHardenberg
Gegevens van zonwering leveranciers in Hardenberg (september 2022).

Details over zonwering per ruimte

Elk raam heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Bekijk snel meer details over: Shutters.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Lutten?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De gemiddelde prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Zonnescreens €270 per raam. Bij een terraszonwering betaal je al snel €1250. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €750). Gunstiger geprijsde keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €105 per kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: het type / model, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, motiefjes en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Lutten?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Lutten. In dat geval komt in capabele monteur die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het model op de goede manier bevestigen. Met deze klusservice geniet je van optimale zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met een handslinger werkt prima, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In het geval van een felle zon kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken & screens komen uit rond de €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 7775

Plaats een reactie