Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zandpol vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Zandpol? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €90,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is ideaal om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Ook win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit tientallen afzonderlijke producten. Via onze site vind je een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast doorzoek je de geschatte kosten en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Zandpol en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-zandpol

Zonnescherm laten plaatsen in Zandpol

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Zandpol door een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het product degelijk aangebracht wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig experts in de gemeente. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk type zonwering je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en effectiefste oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Zandpol en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De vakman hangt het terrasscherm of de plissés op de gewenste manier. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Zandpol

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Zandpol is het meest geschikt om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 t/m €2775. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest gekozen producten.

Het kopen van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Noemenswaardig: het systeem kan kapot waaien bij wind. De verwachte tarieven bedragen tussen de €925 tot €2200.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De tarieven variëren tussen de €475 tot zo’n €1375.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Zandpol is een goed alternatief als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven bedragen tussen de €250 – €1125.

 • Bedekt het hele raam.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 types: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte kosten liggen tussen de €300 – €1450 voor rolluiken bestellen in Zandpol.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Nieuwe markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van het huis. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte tarieven variëren tussen de €750 t/m €1950.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een fijne temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Zandpol: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven schommelen tussen de €360 en €875. In het stukje hieronder lees je informatie over de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos te plaatsen, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te koop in verschillende dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze verkopen diverse modellen zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, transparante, verduisterende, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De onkosten liggen zo tussen de €55,00 en €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zandpol: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en landelijke ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met onkosten van €115 tot zo’n €425.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht prijsindicaties van €55 tot wel €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Zandpol: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit mega veel dessins en materialen zoals onder andere kunststof, hout, bamboe, PVC, aluminium. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan onkosten van €65 tot zo’n €230.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. hout, bamboe, pvc, kunststof, aluminium. Geschikt voor grote ramen en matchen goed met een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €180.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Zandpol op maat

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen, dakramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties beginnen bij €400 en lopen op tot €890.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Zandpol zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, rolhor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten starten bij om en nabij de €82,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €625.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, draai-kiepraam, vast raam, valraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd via diverse opties: het model, materiaalgebruik, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel delen we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zandpol in juni 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€865 – €2300
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€350 – €1400
Screens3 – 4 meter breed€260 – €975
Rolluiktot 4,5 meter breed€330 – €1450
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €150
Lamellen250 x 250 cm€55 – €190
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €230
Plisségordijnen130 cm breed€100 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Zandpol. In de tabel hierna delen we een toelichting op de meest gekozen merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Praxis, Karwei, IKEA en Kwantum, Wehkamp, Formido, FonQ, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Husol, Roma, Bece, Novoferm, Toppoint, Weinor en Lumenguard, Swela, Copaco, Dickson, Milano, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Emmen

Goedkope zonwering kopen in Zandpol? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna vergelijk je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker vergelijk je ook installateurs en verkopers in Dalerveen, Weiteveen en Stieltjeskanaal.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij jouw stijl. We beschrijven nu de meest praktische zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van de raamgrootte, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Zandpol?

De verwachte kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Zonnescreens €225 per raampartij. Kies je voor een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1125. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €725). Een normaal rolluik kost €490. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €840). Voordelige binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €135 per kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het model, de afmetingen, de keuzes in bediening, het materiaal, prints en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Zandpol?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Zandpol. Hierbij komt een gespecialiseerde expert die de raampartij opmeet aan huis. Hierna zal de professional het product degelijk ophangen. Op die manier geniet je altijd van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor handbediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met slinger of band werkt prima, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, handzender, draaiknop, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7764

Plaats een reactie