Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Mariënberg vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Mariënberg? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals een markies is het meest effectief om zonnewarmte buiten te houden. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit de wereld aan afzonderlijke producten. Op deze pagina kan je aan de slag met een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast vind je de geschatte kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Mariënberg en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-marienberg

Zonnescherm laten plaatsen in Mariënberg

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Mariënberg via een erkende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel fatsoenlijk bevestigd wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig vakmannen die werkzaam zijn in de regio. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, extra schaduw, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest moderne manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Mariënberg en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De professional plaatst het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals jij dat wilt. Loop na of de totale constructie correct is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Mariënberg

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Mariënberg is heel erg handig om warmte in huis te voorkomen. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel systemen zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse kleuren en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 t/m €2900. In het volgende gedeelte bespreken we de meest handige systemen.

Ontdek het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Tip: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte prijzen bedragen tussen de €850 tot zo’n €2225.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Moderne eigentijdse look.

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte tarieven bedragen tussen de €300 en €1300.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Mariënberg is de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €325 en €1025.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €280 t/m €1275 voor rolluiken bestellen in Mariënberg.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Details over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van de woning. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte prijzen liggen tussen de €640 t/m €1925.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Mariënberg: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties variëren tussen de €380 – €800. In deze koopgids bespreken we de meest interessante opties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te installeren, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen stel je samen in verschillende designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden allerlei types zoals dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €52,50 tot €170.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Mariënberg: voor iedereen zelf te installeren.
 • Assortiment in allerlei stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en karakteristieke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op kosten van €95 tot +/- €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan prijzen van €55 tot zo’n €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Mariënberg: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten tientallen kleuren en materialen zoals onder andere kunststof, bamboe, PVC, aluminium, hout. Door de houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan kosten van €75 tot wel €240.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals hout, stof, aluminium, bamboe, pvc. Perfect voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen beginnen bij circa €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Mariënberg professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, dakramen, schuiframen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij €480 en bedragen voor een luxe model zo’n €910.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Mariënberg zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, inzethor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €77,5 en kunnen oplopen tot €700.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Ontvang gratis 3 aanbiedingen per e-mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal factoren: het soort systeem, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het volgende blokje vind je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Mariënberg in juni 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€845 – €2125
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€360 – €1550
Screenstot 4 meter breed€265 – €1075
Rolluik2 – 4 meter breed€285 – €1275
Rolgordijn200 x 60 cm€65 – €165
Lamellen200 x 250 cm€70 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €270
Plisségordijnen100 x 150 cm€125 – €360
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Overijssel.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Mariënberg. In de tabel hieronder verstrekken we details over de meest verkochte merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Hornbach, Gamma, IKEA en Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, FonQ.
 • Ook interessant: Weinor, Husol, Roma, Toppoint, Novoferm, Deponti en Copaco, Dickson, Milano, Sunway, Schlappi, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Hardenberg

Goedkope zonwering kopen in Mariënberg? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna vind je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website check je ook monteurs en showrooms in Daarlerveen, Sibculo en Daarle.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met jouw stijl. We delen nu de meest verkochte zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Rolluiken.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in verschillende kleuren, prints en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Mariënberg?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De actuele kosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €650. Zonnescreens €280 per raampartij. In het geval van een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1250. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €825). Een gemiddeld rolluik kost €475. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €810). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €105 per kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het product, de maximale breedte, bediening, materiaaltypes, designs en kosten van installatie.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Mariënberg?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Mariënberg. Hierbij komt een gespecialiseerde monteur die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert de producten juist monteren. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met een handslinger is werkbaar, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, draaiknop, handzender, mobiele app) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken of screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7692

Plaats een reactie