Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Radewijk vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Radewijk? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en kan je al kopen vanaf €55,00. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest effectief om de zon en warmte te weren. In veel situaties verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn de wereld aan verschillende producten. Via onze site delen we een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens doorzoek je een kostenindicatie en namen van verschillende zonwering specialisten in Radewijk en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-radewijk

Zonnescherm laten plaatsen in Radewijk

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Radewijk door een goede zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het systeem op de juiste manier gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website kom je eenvoudig in contact met specialisten in de regio. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de shutters. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of in de badkamer. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en comfortabelste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Radewijk en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. De professional levert het uitvalscherm of de rolgordijnen zoals afgesproken. Test of alles juist is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Radewijk

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Radewijk is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse systemen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende vormen en maten. De kosten variëren tussen de €425 – €2950. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest geziene oplossingen.

De pluspunten van terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Tip: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale tarieven liggen tussen de €850 – €2200.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen bedragen tussen de €425 tot €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Radewijk is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €325 tot zo’n €1200.

 • Compact en elegant systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je behoudt jouw privacy.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 types: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale prijzen bedragen tussen de €300 – €1250 voor rolluiken bestellen in Radewijk.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €750 en €1700.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Radewijk: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen schommelen tussen de €330 en €950. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te bevestigen, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in verschillende soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €52,50 tot €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Radewijk: heel simpel zelf te monteren.
 • Assortiment in interessante stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan kosten van €110 oplopend tot €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Handig in onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan tarieven van €55 tot wel €175.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Radewijk: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten diverse kleuren en materialen als stof, kunststof, PVC, hout, bamboe. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan een tarief van €70 tot €260.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van kunststof, aluminium, pvc, bamboe, hout. Praktisch voor grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten beginnen bij circa €50. Voor dure modellen kun je rekenen op €205.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Radewijk direct van de fabriek

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De investeringen starten bij om en nabij de €470. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €880.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Radewijk zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: rolhor, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten vanaf €77,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €700.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, tuimelraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 hangen af van diverse zaken: het type product, het soort materiaal, de maximale breedte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hierna bespreken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Radewijk in juni 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€850 – €2100
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€355 – €1525
Screenstot 4 meter breed€260 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€290 – €1375
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €165
Lamellen180 x 180 cm€60 – €210
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €250
Plisségordijnen140 cm breed€110 – €320
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Overijssel.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Radewijk. In het schema hieronder verstrekken we uitleg over de grootste merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, IKEA, Hubo, Gamma en FonQ, Formido, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp.
 • Check ook: Bece, Roma, Weinor, Husol, Deponti, Novoferm en Dickson, Lumenguard, Sunway, Swela, Schlappi, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Hardenberg

Goedkope zonwering kopen in Radewijk? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder vergelijk je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze website vergelijk je ook montagepartners en verkopers in Den Velde, Venebrugge en Holtheme.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand behoeft een vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest bestelde zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over: Rolgordijnen.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, de ligging van de tuin, de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in veel kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Radewijk?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Buitenscreens €200 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1125. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €825). Een normaal rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €815). Voordelige gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €110 per raam). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het model, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, kleuren en prints en installatiewerk.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Radewijk?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Radewijk. Hierbij komt er een gespecialiseerde montagepartner die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur het product degelijk installeren. Dankzij deze service geniet je altijd van uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatige bediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt prima, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (met een handzender, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7791

Plaats een reactie