Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hardinxveld-Giessendam vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Hardinxveld-Giessendam? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is zeer handig om de zon en warmte te weren. Mogelijk creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit immens veel verschillende producten. Op dit platform geven we een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens verstrekken we de geschatte kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Hardinxveld-Giessendam en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-hardinxveld-giessendam

Zonnescherm laten plaatsen in Hardinxveld-Giessendam

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hardinxveld-Giessendam via een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het geheel op de juiste manier opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig vakmannen in de gemeente. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en comfortabelste optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Hardinxveld-Giessendam en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. Het installatiebedrijf hangt het zonneschermen of de plissés zoals besproken. Ga altijd na of het product goed is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Offerte op maat van raambekleders in Hardinxveld-Giessendam

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Hardinxveld-Giessendam wordt met name toegepast om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse varianten zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende materialen en maten. Houd rekening met kosten tussen de €375 – €2700. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de beste modellen.

Het installeren van terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Let op: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale prijzen komen uit tussen de €875 tot €2000.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De kosten bedragen tussen de €350 tot €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kan goed tegen een stootje.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Hardinxveld-Giessendam komt perfect tot z’n recht als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €300 t/m €1100.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 producten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De onkosten bedragen tussen de €360 en €1500 voor rolluiken bestellen in Hardinxveld-Giessendam.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Het heeft een positief effect op het karakter van van het pand. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale tarieven komen uit tussen de €710 en €1950.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Hardinxveld-Giessendam: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen liggen zo tussen de €320 tot €825. In de box hieronder geven we een toelichting op de meest geplaatste toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, simpel aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan allerlei soorten zoals waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam, transparante, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De onkosten schommelen tussen de €57,50 – €180.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hardinxveld-Giessendam: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en brocante ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op kosten van €100 tot €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met tarieven van €55 tot zo’n €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Hardinxveld-Giessendam: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel vormen en materialen als kunststof, bamboe, hout, stof, PVC. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig sfeer, licht en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan een prijskaartje van €70 tot +/- €280.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals pvc, aluminium, kunststof, stof, bamboe. Ideaal voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen starten bij gemiddeld €50 en lopen op tot €180.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Hardinxveld-Giessendam op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €490 en lopen op tot €880.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hardinxveld-Giessendam bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: plissé hor, rolhor, hordeur, lamellenhor, inzethor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De tarieven starten vanaf €85 en kunnen oplopen tot €600.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn afhankelijk van een aantal factoren: de productcategorie, de materiaaltypes, de afmetingen en het soort bediening. In de onderstaande tabel delen we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hardinxveld-Giessendam in april 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2225
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€390 – €1250
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €1100
Rolluik300 – 450 cm breed€315 – €1250
Rolgordijn200 x 100 cm€75 – €155
Lamellen150 x 100 cm€45 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €250
Plisségordijnen200 cm breed€110 – €360
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Hardinxveld-Giessendam. In de volgende tabel vind je een overzicht met de meest bekende merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, IKEA, Karwei, Gamma & FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Zie ook: Bece, Novoferm, Roma, Weinor, Husol, Toppoint en Dickson, Milano, Copaco, Lumenguard, Swela, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Hardinxveld-Giessendam

Goedkope zonwering kopen in Hardinxveld-Giessendam? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel vergelijk je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker kom je ook in contact met installatiepartners en verkooppunten in IJsselstein, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met jouw interieurstijl. We delen nu de meest handige soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bekijk snel meer details over:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in velerlei kleuren, dessins en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Hardinxveld-Giessendam?

De uitgaven voor zonwering wisselen enorm. De standaard onkosten hebben we voor je uitgezocht. Denk bij markiezen aan +/- €725. Screens €210 op basis van één kozijn. Bij een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een normaal rolluik kost €495. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €775). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €135 op basis van één kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; het type / model, het inmeten (afmetingen), soort bediening, het materiaal, prints en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Hardinxveld-Giessendam?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Hardinxveld-Giessendam. Er komt dan een gespecialiseerde monteur die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het product op de juiste manier aanbrengen. Met deze klusservice ben je verzekerd van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met stang of band werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, handzender) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen beginnen bij €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3370, 3371, 3372, 3373

Plaats een reactie