Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering IJsselstein vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in IJsselstein? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €52,50. Goede buitenzonwering als een rolluik werkt het beste om de zon en warmte te weren. Soms behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn immens veel verschillende soorten. Via onze site kan je aan de slag met een handig stappenplan waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze vind je een kostenindicatie en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in IJsselstein en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-ijsselstein

Zonnescherm laten plaatsen in IJsselstein

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in IJsselstein via een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het scherm op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je snel leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of in de badkamer. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en meest hippe oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit IJsselstein en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De professional levert het uitvalscherm of de rolgordijnen zoals gewenst. Check of het volgens de handleiding is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Offerte op maat van raambekleders in IJsselstein

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering IJsselstein is praktisch om je woning wat te verkoelen. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse systemen zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €200 tot zo’n €2800. In het volgende gedeelte delen we veel info over de meest gekozen modellen.

Het installeren van terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Disclaimer: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte tarieven liggen tussen de €900 t/m €2150.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €450 – €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Zeer windbestendig.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in IJsselstein komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De onkosten schommelen tussen de €225 tot €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale tarieven variëren tussen de €370 t/m €1250 voor rolluiken bestellen in IJsselstein.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Koopgids markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen of restaurants. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van het huis. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven schommelen tussen de €680 – €1600.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een lage temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie IJsselstein: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven komen uit tussen de €310 – €975. In het boxje hieronder behandelen we de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, snel en simpel op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in diverse soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt allerlei soorten zoals elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De prijzen bedragen tussen de €62,50 tot €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in IJsselstein: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen geven een exclusieve en brocante ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan prijzen van €115 tot €400.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met onkosten van €47,5 tot wel €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën IJsselstein: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je 2 kanten op kan openzetten met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel kleuren en materialen als bijv. kunststof, stof, bamboe, hout, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op kosten van €85 tot €220.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. hout, aluminium, pvc, stof, kunststof. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen beginnen bij circa €55. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €175.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in IJsselstein voor je huis

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €470. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in IJsselstein zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, hordeur, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven beginnen bij €72,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €750.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 zijn afhankelijk van verschillende aspecten: het soort product, het materiaal, de maximale lengte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hieronder tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in IJsselstein in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€840 – €2100
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€385 – €1350
Screens2 – 4 meter breed€250 – €1150
Rolluik1 – 4 meter breed€295 – €1325
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €160
Lamellen250 x 250 cm€65 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €210
Plisségordijnen150 x 100 cm€100 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Utrecht.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten om uit te kiezen. Ieder merk heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in IJsselstein. In het volgende blokje tref je informatie over de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hubo, Karwei, Hornbach & Kwantum, FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Overige merken: Bece, Roma, Husol, Deponti, Weinor, Novoferm en Lumenguard, Dickson, Milano, Swela, Copaco, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio IJsselstein

Goedkope zonwering kopen in IJsselstein? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna vergelijk je bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site bekijk je ook monteurs en showrooms in Lopik, Sliedrecht en Papendrecht.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die matcht met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de beste soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Klik eventueel direct verder naar:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, prints en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in IJsselstein?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De standaard investeringen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Screens €260 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm betaal je al snel €1225. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €850). Een normaal rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €285 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €825). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €135 per raam). De totale tarieven worden beïnvloed door: het model, de maximale breedte, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, kleuren en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in IJsselstein?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in IJsselstein. Dan komt er een gespecialiseerde monteur die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het model op de juiste wijze monteren. Dankzij deze service heb je gegarandeerd goede zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met stang of band is op zich ok, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, handzender) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3400, 3401, 3402, 3403, 3404, 3405

Plaats een reactie