Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Westerveld vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Westerveld? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en is al verkrijgbaar voor €85,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest geschikt om je woning koel te houden. Daarnaast win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn tientallen afzonderlijke oplossing. Op dit platform delen we een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij geven we een kostenindicatie en adressen van lokale zonwering specialisten in Westerveld en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-westerveld

Zonnescherm laten plaatsen in Westerveld

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Westerveld door een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het systeem juist aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je razendsnel leveranciers die werkzaam zijn in de regio. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest hippe oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Westerveld en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De vakman hangt het knikarmscherm of gordijnen zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonnewering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Westerveld

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Westerveld wordt gebruikt om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse varianten zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende designs en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 – €2625. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest bekende systemen.

Informatie over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven in de tuin. Belangrijk: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale tarieven schommelen tussen de €800 en €2275.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Moderne eigentijdse look.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Erg handig bij grotere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De kosten schommelen tussen de €375 en €1200.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Westerveld komt perfect tot z’n recht als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €350 tot wel €1150.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 modellen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De totale investeringen komen uit tussen de €340 t/m €1250 voor rolluiken bestellen in Westerveld.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Bestellen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Ze beïnvloeden de uitstraling van woningen. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €620 – €1700.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Westerveld: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De onkosten variëren tussen de €330 tot €825. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig op te hangen, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er bestaan allerlei soorten zoals elektrische, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, dakraam en een duo rolgordijn. De prijsindicaties komen uit tussen de €50,00 – €175.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Westerveld: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Assortiment in diverse stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en huiselijke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan onkosten van €90 tot zo’n €300.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er bestaan velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie een kostenplaatje van €47,5 tot wel €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Westerveld: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of stang. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals bijv. bamboe, kunststof, stof, aluminium, hout. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie onkosten van €75 tot zo’n €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals stof, bamboe, hout, aluminium, pvc. Ideaal voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten starten bij om en nabij de €55 en kunnen oplopen tot €210.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Westerveld direct van de fabriek

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen, dakramen, valramen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kostprijzen beginnen bij €400. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €880.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Westerveld geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: lamellenhor, inzethor, rolhor, hordeur, voorzethor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €550.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd via verschillende factoren: het soort product, het materiaal, de maximale lengte en de manier van bedienen. In de onderstaande tabel bekijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Westerveld in april 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€870 – €2150
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€365 – €1250
Screens1 – 3 meter breed€275 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€320 – €1350
Rolgordijn100 x 175 cm€45 – €155
Lamellen180 x 180 cm€75 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €280
Plisségordijnen100 breed€115 – €380
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Westerveld. In het volgende blokje vind je details over de beste verkochte merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Karwei, IKEA, Gamma en Wehkamp, Leen Bakker, Formido, FonQ, Bol.com.
 • Overige merken: Weinor, Deponti, Husol, Toppoint, Roma, Novoferm en Dickson, Copaco, Sunway, Milano, Lumenguard, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Westerveld

Goedkope zonwering kopen in Westerveld? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna bekijk je bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website ontdek je ook montagepartners en winkels in Zwolle, Meppel en De Wolden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de woning. We beschrijven nu de beste buiten- en binnenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Er zijn diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Check ook aanvullende info over:

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in veel kleuren, motiefjes en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Westerveld?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De normale investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Screens €210 op basis van 1 raam. Bij een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1250. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een instap-rolluik kost €465. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €820). Overige soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €100 op basis van 1 raam). De totale tarieven hangen af van: type systeem, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, motiefjes en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Westerveld?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Westerveld. In dat geval komt in ervaren professional die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het systeem op de juiste manier monteren. Op die manier ben je verzekerd van ideale zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met slinger is acceptabel, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, draaiknop) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8437Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie