Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heemskerk vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Heemskerk? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €55,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies werkt erg goed om de zon en warmte te weren. In veel gevallen creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je tientallen verschillende systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook bieden we een indicatie van de kosten en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Heemskerk en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-heemskerk

Zonnescherm laten plaatsen in Heemskerk

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Heemskerk door een goede zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie op de juiste wijze aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je razendsnel vakmannen uit de buurt. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk model geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Heemskerk en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de experts. De montage-specialist hangt het uitvalscherm of de rolgordijnen zoals gewenst. Ga altijd na of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Offerte op maat van raambekleders in Heemskerk

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Heemskerk wordt met name toegepast om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei dessins en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 tot €2800. In het volgende gedeelte bespreken we de meest moderne modellen.

Effecten van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Advies: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €875 en €2150.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €475 tot zo’n €1375.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Heemskerk is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven variëren tussen de €275 tot wel €1050.

 • Bedekt het hele raam.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Ook werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 types: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De kosten variëren tussen de €310 en €1350 voor rolluiken bestellen in Heemskerk.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van woonhuizen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €680 tot wel €1875.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een fijne temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Heemskerk: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen schommelen tussen de €330 en €825. In het boxje hieronder beoordelen we de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt allerlei types zoals verduisterende, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €57,50 tot €190.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heemskerk: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en karakteristieke ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €105 tot +/- €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met tarieven van €62,5 tot wel €185.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Heemskerk: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel kleuren en materialen als o.a. bamboe, PVC, kunststof, aluminium, hout. Via de houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met een tarief van €72,5 oplopend tot €220.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van hout, aluminium, kunststof, stof, bamboe. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en bij een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €60. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Heemskerk professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten starten vanaf €470 en kunnen oplopen tot €870.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Heemskerk zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, plissé hor, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten starten bij gemiddeld €75 en kunnen oplopen tot €575.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Snel een aanbieding op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 hangen af van velerlei aspecten: het soort model, de materiaalsoort, de noodzakelijke afmetingen en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder delen we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Heemskerk in juli 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€815 – €2200
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€390 – €1250
Screenstot 4 meter breed€270 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€65 – €155
Lamellen200 x 180 cm€75 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €200
Plisségordijnen100 x 220 cm€100 – €380
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Heemskerk. In het overzicht hierna tref je een toelichting op de meest verkochte merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hubo, Hornbach, Karwei en Kwantum, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Bol.com.
 • Overweeg ook: Weinor, Deponti, Toppoint, Roma, Bece, Husol en Copaco, Schlappi, Dickson, Lumenguard, Milano, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Heemskerk

Goedkope zonwering kopen in Heemskerk? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder bespreken we gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kunnen ze je advies geven. Via dit platform kom je ook in contact met leveranciers en showrooms in Velsen, Uitgeest en Castricum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest bestelde zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant:

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: het type raam, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, vormen en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Heemskerk?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De huidige onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €700. Screens €285 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €750). Een basis rolluik kost €485. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €250 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €815). Voordelige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €120 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, motiefjes en montagekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Heemskerk?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in Heemskerk. In die situaties komt een deskundige monteur die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur de producten volgens de documentatie vastzetten. Op die manier geniet je altijd van fantastische zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is voldoende, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, handzender, draaiknop, mobiele app) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken of screens beginnen bij €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969

Plaats een reactie