Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Uitgeest vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Uitgeest? Zonwering is er voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is zeer handig om de zon en warmte te weren. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn tientallen afzonderlijke toepassingen. Via onze site kan je aan de slag met een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij vind je gemiddelde kosten en een lijst met lokale zonwering specialisten in Uitgeest (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-uitgeest

Zonnescherm laten plaatsen in Uitgeest

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Uitgeest via een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je snel en zonder gedoe specialisten uit de buurt. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het product. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Uitgeest en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor de montagepartner. Het installatiebedrijf monteert het uitvalscherm of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Toets of het netjes is aangebracht. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Uitgeest

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Uitgeest is het meest effectief om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere systemen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel kleuren en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 en €2575. In het volgende hoofdstuk leggen we alles uit over de meest geziene keuzes.

Het kopen van knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Disclaimer: het doek kan beschadigen bij harde wind. De prijzen liggen tussen de €900 – €2175.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale tarieven komen uit tussen de €400 tot wel €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Uitgeest is de perfecte keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven variëren tussen de €325 en €1100.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Investeren in rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte kosten komen uit tussen de €250 en €1450 voor rolluiken bestellen in Uitgeest.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Het gemak van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De tarieven schommelen tussen de €650 t/m €1925.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een heerlijke temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Uitgeest: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten komen uit tussen de €330 tot €950. In de box hieronder lees je informatie over de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos op te hangen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je bestellen in oneindig veel prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, dakraam, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €47,50 tot €155.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Uitgeest: eenvoudig zelf te installeren.
 • Te koop in allerlei stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en karaktervolle ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op onkosten van €105 tot €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op kosten van €57,5 tot zo’n €150.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Uitgeest: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit mega veel vormen en materialen als onder andere kunststof, stof, bamboe, hout, PVC. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met een tarief van €70 oplopend tot €270.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals stof, aluminium, pvc, hout, bamboe. Perfect voor imposante / grote ramen en bij een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten beginnen bij €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Uitgeest met exclusieve afwerking

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De kostprijzen starten bij gemiddeld €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €960.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Uitgeest zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: voorzethor, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen starten bij om en nabij de €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €800.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, vast raam, draairaam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Kan ook pollen weren.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Snel een aanbieding op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere aspecten: het soort systeem, de materiaalsoort, het formaat en afwerking plus bediening. In het volgende schema bekijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Uitgeest in maart 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€840 – €2125
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€375 – €1525
Screens100 cm – 300 cm breed€290 – €1125
Rolluiktot 4,5 meter breed€295 – €1200
Rolgordijn120 x 100 cm€70 – €175
Lamellen200 x 250 cm€60 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €250
Plisségordijnen130 cm breed€125 – €330
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Uitgeest. In de tabel hierna tonen wij een aanvulling op de populairste merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo, Gamma en FonQ, Formido, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Deponti, Novoferm, Weinor, Husol, Bece, Roma en Swela, Sunway, Dickson, Copaco, Lumenguard, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Uitgeest

Goedkope zonwering kopen in Uitgeest? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel bespreken we gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website bekijk je ook montagepartners en verkooppunten in Beverwijk, Bergen Noord-Holland en Heiloo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras en Serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in verschillende kleuren, modellen en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Uitgeest?

De prijsindicaties van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Screens €280 per raam. Kies je voor een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €790). Overige soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €130 per raampartij). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het model, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en montage.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Uitgeest?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Uitgeest. Hierbij komt er een gediplomeerde montagepartner die de raampartij inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het zonnescherm op de juiste manier aanbrengen. Op die manier geniet je altijd van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handbediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met slinger werkt prima, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, mobiele app) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorbreekt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken & screens starten bij €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 1910, 1911

Plaats een reactie