Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Velsen vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Velsen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en regel je al vanaf €77,50. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast geeft een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan de wereld aan diverse producten. Op deze pagina verstrekken we een handige keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien bieden we gemiddelde tarieven en namen van diverse zonwering specialisten in Velsen en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-velsen

Zonnescherm laten plaatsen in Velsen

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Velsen door een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie juist aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk vakmannen in de regio. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Velsen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. Het installatiebedrijf monteert het zonneschermen of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Loop na of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Velsen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Velsen wordt gebruikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere producten zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei dessins en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 en €2500. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de meest gekozen oplossingen.

Waar kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Middels de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en biedt het geheel veel schaduw rondom de ramen. Tip: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De kosten liggen zo tussen de €925 – €2000.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen liggen tussen de €375 tot €1200.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Velsen is onmisbaar als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen liggen tussen de €400 – €1050.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je behoudt jouw privacy.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De normale prijzen bedragen tussen de €280 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Velsen.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Enorm lange levensduur.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Ze hebben invloed op de ambiance van woonhuizen. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De tarieven schommelen tussen de €710 tot €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een lage temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Velsen: bekijk systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten variëren tussen de €350 tot €825. In de onderstaande keuzegids delen we veel info over de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel te plaatsen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in verschillende kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen allerlei types zoals transparante, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende en een duo rolgordijn. De kosten schommelen tussen de €47,50 – €150.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Velsen: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en unieke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie tarieven van €110 tot +/- €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan tarieven van €57,5 tot €160.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Velsen: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten ontzettend veel dessins en materialen als kunststof, stof, aluminium, bamboe, PVC. Door de houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht onkosten van €77,5 tot €240.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals kunststof, stof, aluminium, hout, pvc. Handig voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties starten vanaf €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Van elegant tot robuust.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Velsen op maat gemaakt

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, vaste ramen, valramen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen beginnen bij zo’n €460. Voor dure modellen kun je rekenen op €930.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Velsen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: plissé hor, inzethor, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een totaal duo-plissé hor. Dit type houdt kleine dieren buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen starten bij gemiddeld €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €800.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, schuifraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De mooiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende thema’s: het model, de materiaalkeuze, de maximale breedte en de manier van bedienen. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Velsen in mei 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€815 – €2375
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€385 – €1300
Screens200 cm – 400 cm breed€245 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€285 – €1325
Rolgordijn150 x 190 cm€60 – €150
Lamellen100 x 50 cm€75 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €240
Plisségordijnen200 cm breed€125 – €300
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Velsen. In het overzicht hierna vind je een toelichting op de beste verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo & Formido, Kwantum, Leen Bakker, FonQ, Bol.com.
 • Overige merken: Roma, Bece, Husol, Weinor, Novoferm, Toppoint en Swela, Lumenguard, Sunway, Dickson, Milano, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Velsen

Goedkope zonwering kopen in Velsen? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder tonen wij gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform check je ook leveranciers en verkopers in Haarlem, Beverwijk en Uitgeest.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre & Terras
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over:

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in veel kleuren, designs en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Velsen?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Buitenscreens €235 op basis van één kozijn. In het geval van een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €650). Een handmatig-rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €800). Budget soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €135 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het product, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Velsen?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Velsen. Hierbij komt er een lokale vakman die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de professional de zonwering op de juiste manier aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met een handslinger is voldoende, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1990, 1991, 1992Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie