Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heemstede vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Heemstede? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €65,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Meestal biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan geweldig veel afzonderlijke combinaties. Via deze website check je een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook geven we een kostenindicatie en een lijst met lokale zonwering specialisten in Heemstede en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-heemstede

Zonnescherm laten plaatsen in Heemstede

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Heemstede middels een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm goed aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je razendsnel specialisten uit de buurt. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, energie besparen, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Heemstede en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De installateur monteert het zonnescherm, markiezen of de duettes op de afgesproken plekken. Loop na of het product goed is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Heemstede

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Heemstede is het meest effectief om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere opties zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 tot €2900. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest populaire types.

Ontdek het gemak van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Noemenswaardig: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale tarieven variëren tussen de €900 t/m €2075.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een goede keuze bij vaste ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten schommelen tussen de €425 tot €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Heemstede biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €325 t/m €1150.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je behoudt jouw privacy.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte prijzen komen uit tussen de €260 t/m €1400 voor rolluiken bestellen in Heemstede.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Advies over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. In de basis is het een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen of restaurants. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van het huis. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €650 tot zo’n €1800.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Heemstede: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven liggen zo tussen de €390 en €800. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, simpel te bevestigen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals transparante, dakraam, waterafstotende, elektrische, verduisterende, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €65,00 – €160.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heemstede: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en authentieke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een kostenplaatje van €110 tot €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met onkosten van €47,5 tot wel €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Heemstede: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Je kunt kiezen uit diverse vormen en materialen als onder andere hout, PVC, kunststof, aluminium, bamboe. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een tarief van €65 tot +/- €240.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals hout, pvc, bamboe, stof, kunststof. Handig voor lange / grote ramen en passen perfect bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten starten bij gemiddeld €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Heemstede op maat

Shutters zijn strakke binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, vaste ramen, valramen, schuiframen, ronde ramen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen starten vanaf €410 en lopen op tot €930.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Heemstede bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: inzethor, plissé hor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief weert muggen en vliegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen beginnen bij zo’n €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €650.

 • Te monteren op: vast raam, valraam, draairaam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn afhankelijk van allerlei onderdelen: het soort model, de materiaalsoort, de afmeting en de bedieningsopties. In de tabel hieronder bekijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Heemstede in juli 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€850 – €2375
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€395 – €1350
Screens2 – 4 meter breed€290 – €1000
Rolluik1 – 4 meter breed€310 – €1350
Rolgordijn120 x 100 cm€75 – €145
Lamellen180 x 180 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €200
Plisségordijnen100 x 180 cm€110 – €360
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een uitstekend aanbod. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Heemstede. In het schema hierna vind je uitleg over de populairste merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, IKEA, Praxis, Karwei en Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
 • Check ook: Bece, Deponti, Toppoint, Weinor, Husol, Roma & Schlappi, Lumenguard, Sunway, Copaco, Milano, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Heemstede

Goedkope zonwering kopen in Heemstede? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel vergelijk je bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal bekijk je ook monteurs en bedrijven in Haarlemmermeer, Zandvoort en Haarlem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest handige buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt allerlei type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, dessins en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Heemstede?

De tarieven van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte tarieven hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €550. Screens €285 per raampartij. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €825). Een normaal rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €790). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €120 per raam / kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Heemstede?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Heemstede. In dat geval komt in deskundige expert die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de installateur het model op de juiste manier ophangen. Op die manier heb je gegarandeerd optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met slinger of band is voldoende, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (draaiknop, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2100, 2101, 2102, 2103, 2104, 2105, 2106

Plaats een reactie