Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Haarlem vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Haarlem? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Het is er al vanaf €52,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm werkt het beste tegen hevige zon. Meestal behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit immens veel afzonderlijke soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een uitgebreide keuzehulp dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze geven we een indicatie van de kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Haarlem en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Minder last van inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-haarlem

Zonnescherm laten plaatsen in Haarlem

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Haarlem middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat het systeem op de juiste manier bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het systeem. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Haarlem en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de installateurs. Het installatiebedrijf levert het knikarmscherm of de lamellen op de gewenste manier. Controleer of de totale constructie correct is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Haarlem

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Haarlem is praktisch om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse opties zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €375 tot €2500. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest praktische oplossingen.

Informatie en voordelen van terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Tip: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijsindicaties komen uit tussen de €900 tot wel €2100.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Handig voor grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen komen uit tussen de €375 tot wel €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Haarlem is zeer geschikt als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het wordt gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De normale tarieven komen uit tussen de €250 tot wel €1175.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Kiezen voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde tarieven liggen tussen de €370 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Haarlem.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Handige markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van de woning. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijzen schommelen tussen de €720 t/m €1850.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Haarlem: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen komen uit tussen de €390 en €975. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden allerlei soorten zoals dakraam, transparante, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende en een duo rolgordijn. De onkosten variëren tussen de €65,00 en €170.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Haarlem: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en unieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan prijzen van €105 tot +/- €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie tarieven van €65 tot +/- €165.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Haarlem: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit tientallen soorten en materialen zoals stof, bamboe, PVC, hout, aluminium. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan prijzen van €82,5 tot wel €240.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van pvc, bamboe, kunststof, stof, aluminium. Praktisch voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen beginnen bij zo’n €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Haarlem voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €950.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Haarlem zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: plissé hor, hordeur, lamellenhor, inzethor, hor met scharnier, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een totaal duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen starten vanaf €85 en lopen op tot €650.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, valraam, tuimelraam, schuifraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende zaken: het soort systeem, materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In de onderstaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Haarlem in juli 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€830 – €2050
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€355 – €1550
Screens2 – 4 meter breed€290 – €1150
Rolluik1 – 4 meter breed€325 – €1200
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €145
Lamellen150 x 100 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €200
Plisségordijnen100 x 200 cm€105 – €340
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Ieder merk heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Haarlem. In de tabel hierna vind je uitleg over de grootste merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Gamma, Praxis & Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, Formido, Bol.com.
 • Bekijk ook: Bece, Toppoint, Deponti, Weinor, Husol, Roma & Swela, Dickson, Milano, Schlappi, Lumenguard, Copaco.

Zonwering experts in regio van Haarlem

Goedkope zonwering kopen in Haarlem? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje bekijk je gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vind je ook installateurs en verkooppunten in Zandvoort, Heemskerk en Beverwijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die in lijn is met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest bestelde zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras of Serre
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bekijk snel meer details over:

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Haarlem?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De actuele investeringen tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Screens €240 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1250. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €675). Een standaard rolluik kost €490. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €800). Voordelige producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €130 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. type systeem, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, de materiaalsoort, dessins en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Haarlem?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Haarlem. In die situaties komt een gediplomeerde expert die ieder kozijn opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner de producten fatsoenlijk monteren. Dankzij deze service geniet je van correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met stang of band werkt in de basis mooi, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (middels een handzender, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2000, 2001, 2002, 2003, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2019, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026, 2031, 2032, 2033, 2034, 2035, 2036, 2037, 2051Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie