Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heeze-Leende vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Heeze-Leende? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en kan je al kopen vanaf €75,00. Buitenzonwering zoals een screen is het meest doeltreffend om zonnewarmte buiten te houden. Ook biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit bijzonder veel diverse systemen. Op deze pagina bieden we een handige keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze geven we gemiddelde tarieven en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Heeze-Leende en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-heeze-leende

Zonnescherm laten plaatsen in Heeze-Leende

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Heeze-Leende middels een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het geheel fatsoenlijk aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen in de regio. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Heeze-Leende en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. De specialist levert het terrasscherm of de plissés op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het product goed is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Offerte op maat van raambekleders in Heeze-Leende

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Heeze-Leende wordt gekocht door mensen om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige opties zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €425 en €2700. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest moderne modellen.

Adviezen over terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Belangrijk: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De kosten liggen zo tussen de €850 tot €2100.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Moderne eigentijdse look.

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen komen uit tussen de €325 tot wel €1275.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Heeze-Leende is een uitstekende keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Let op: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De totale investeringen variëren tussen de €375 tot zo’n €1100.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Alles wat je moet weten over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 producten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijsindicaties schommelen tussen de €370 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Heeze-Leende.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Korte info over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij rijksmonumenten. Ze dragen bij aan de sfeer van het gebouw. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale prijzen schommelen tussen de €710 – €1625.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Heeze-Leende: alle gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten schommelen tussen de €390 tot €800. In deze koopgids lees je informatie over de veelbesproken types.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, simpel te monteren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei soorten materialen en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden diverse modellen zoals verduisterende, dakraam, elektrische, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €62,50 tot €160.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heeze-Leende: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Aanbod in allerlei stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met een prijs van €95 tot +/- €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €52,5 tot zo’n €150.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Heeze-Leende: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit tientallen kleuren en materialen zoals bamboe, aluminium, kunststof, PVC, hout. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan prijzen van €80 tot zo’n €230.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van hout, pvc, stof, kunststof, bamboe. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten starten bij gemiddeld €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Heeze-Leende voor jouw woning

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, dakramen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties beginnen bij €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Heeze-Leende zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, inzethor, rolhor, plissé hor, voorzethor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven starten bij om en nabij de €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €625.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd via allerlei thema’s: het artikel, de materiaaltypes, de gewenste afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder tonen wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Heeze-Leende in april 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2325
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€365 – €1425
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€315 – €1250
Rolgordijn120 x 100 cm€70 – €145
Lamellen200 x 200 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 180 cm€70 – €200
Plisségordijnen190 cm breed€100 – €370
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Iedere leverancier heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Heeze-Leende. In het volgende schema vergelijk je informatie over de meest bekende merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach, IKEA & Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, Formido, FonQ.
 • Andere merken: Novoferm, Weinor, Toppoint, Deponti, Roma, Husol en Swela, Schlappi, Lumenguard, Dickson, Milano, Sunway.

Zonwering experts in regio van Heeze-Leende

Goedkope zonwering kopen in Heeze-Leende? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje bekijk je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform bekijk je ook installatiepartners en shops in Eindhoven, Bergeijk en Valkenswaard.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest gekochte zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. We onderscheiden diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in velerlei kleuren, prints en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Heeze-Leende?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De standaard kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €725. Zonnescreens €245 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1225. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €650). Een basis rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €300 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €770). Overige producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €100 op basis van 1 raam). De totale bedragen zijn afhankelijk van; het product, het inmeten (afmetingen), bediening, materiaaltypes, dessins en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Heeze-Leende?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Heeze-Leende. Hierbij komt een capabele vakman die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur het product degelijk aanbrengen. Met deze klusservice geniet je van optimale zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met slinger is werkbaar, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens komen uit rond de €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5590, 5591Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie