Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Helmond vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Helmond? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Het is er al vanaf €85,00. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest geschikt tegen hevige zon. Ook creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit bijzonder veel verschillende systemen. Op dit portaal verstrekken we een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien verstrekken we gemiddelde kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Helmond en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-helmond

Zonnescherm laten plaatsen in Helmond

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Helmond via een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel goed bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe specialisten in de gemeente. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Helmond en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. De vakman plaatst het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals gewenst. Ga altijd na of de totale constructie correct is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Helmond

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Helmond is het meest effectief om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende artikelen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel prints en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €300 en €2525. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest populaire keuzes.

Prijzen en voordelen van terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Disclaimer: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De totale investeringen variëren tussen de €900 tot €2250.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Handmatige of elektrische bediening.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De kosten variëren tussen de €350 en €1300.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Helmond komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €200 – €1175.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Adviezen over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €290 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Helmond.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Handige markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij brocante woningen. Ze dragen bij aan de ambiance van het gebouw. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De tarieven schommelen tussen de €710 tot €1800.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Helmond: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €360 tot €875. In het boxje hieronder leggen we alles uit over de veelbesproken types.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos aan te brengen, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in oneindig veel designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen verschillende types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, elektrische, transparante, verduisterende en het duo rolgordijn. De onkosten liggen zo tussen de €65,00 tot €180.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Helmond: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en authentieke ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op een tarief van €100 tot wel €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht een kostenplaatje van €57,5 tot €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Helmond: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden ontzettend veel soorten en materialen als o.a. bamboe, hout, PVC, stof, aluminium. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan tarieven van €70 tot €250.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. bamboe, pvc, kunststof, stof, aluminium. Handig voor grote ramen en bij een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen beginnen bij €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Helmond direct van de fabriek

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, valramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen beginnen bij €450. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Helmond geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, hordeur, rolhor, hor met scharnier, inzethor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen beginnen bij €77,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €500.

 • Breed inzetbaar: vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De juiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 hangen af van meerdere aspecten: het artikel, het materiaal, het formaat en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hieronder bespreken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Helmond in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€850 – €2275
Uitvalschermtot 5 meter breed€370 – €1550
Screens2 – 4 meter breed€280 – €1025
Rolluik1 – 4 meter breed€290 – €1350
Rolgordijn150 x 100 cm€75 – €175
Lamellen150 x 100 cm€70 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €250
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €330
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Helmond. In het volgende schema vergelijk je details over de populairste merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis en Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Formido.
 • Overweeg ook: Weinor, Bece, Toppoint, Roma, Husol, Novoferm en Milano, Schlappi, Swela, Copaco, Lumenguard, Sunway.

Zoek zonwering experts in de regio Helmond

Goedkope zonwering kopen in Helmond? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna tonen wij contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker kom je ook in contact met fabrikanten en verkopers in Someren, Oirschot en Best.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest bestelde zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De juiste zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in meerdere kleuren, dessins en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Helmond?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De standaard tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Zonnescreens €250 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering betaal je ongeveer €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €495. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €290 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €815). Overige producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €100 per raampartij). De totale kosten hangen af van: de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), soort bediening, materiaalgebruik, dessins en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Helmond?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Helmond. Dan komt er een ervaren professional die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de professional de producten op de juiste wijze monteren. Dankzij de montageservice geniet je altijd van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt prima, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken of screens starten bij €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5700, 5701, 5702, 5703, 5704, 5705, 5706, 5707, 5708, 5709

Plaats een reactie