Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Best vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Best? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €52,50. Professionele buitenzonwering als een markies is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je geweldig veel afzonderlijke modellen. Via deze website check je een handig stappenplan waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop bieden we gemiddelde kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Best en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-best

Zonnescherm laten plaatsen in Best

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Best door een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles op de goede manier aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type product matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Selecteer bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en comfortabelste mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Best en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De monteur plaatst het uitvalscherm of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Check of het volgens de handleiding is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Best

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Best is het meest geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel modellen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €275 tot wel €2525. In het stukje hierna bespreken we de meest praktische keuzes.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Noemenswaardig: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De verwachte kosten variëren tussen de €900 t/m €2075.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De onkosten variëren tussen de €475 tot zo’n €1275.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Details over screens

Screens op maat laten maken in Best is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De verwachte kosten liggen tussen de €300 tot zo’n €1075.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 types: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €340 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Best.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Het installeren van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen of restaurants. Ze hebben invloed op de uitstraling van de woning. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale prijzen komen uit tussen de €670 – €1950.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Best: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen liggen tussen de €360 tot €950. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is voordelig, simpel op te hangen, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in talloze dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Er bestaan verschillende varianten zoals dakraam, elektrische, waterafstotende, transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €45,00 tot €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Best: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en karaktervolle uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met tarieven van €105 tot zo’n €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie kosten van €50 tot wel €160.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Best: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel soorten en materialen zoals o.a. hout, aluminium, PVC, kunststof, bamboe. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan kosten van €72,5 oplopend tot €230.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van kunststof, pvc, aluminium, stof, hout. Geschikt voor grote ramen en matchen goed met een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De onkosten beginnen bij circa €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Best op maat

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, dakramen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €910.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Best zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, rolhor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €575.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 26 februari 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal onderdelen: het artikel, de materiaalkeuze, het formaat en de manier van bedienen. In het volgende blokje bespreken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Best in februari 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€870 – €2225
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€355 – €1525
Screens2 – 4 meter breed€250 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1425
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €170
Lamellen200 x 180 cm€70 – €195
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €250
Plisségordijnen100 x 130 cm€105 – €340
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Best. In de tabel hierna delen we informatie over de meest verkochte merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, Hubo, IKEA en Leen Bakker, Wehkamp, Formido, FonQ, Bol.com.
 • Zie ook: Bece, Novoferm, Husol, Deponti, Toppoint, Weinor & Schlappi, Milano, Copaco, Sunway, Swela, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Best

Goedkope zonwering kopen in Best? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna vind je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website bekijk je ook installateurs en shops in Oirschot, Geldrop-Mierlo en Eindhoven.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest populaire zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, dessins en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Best?

De prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De huidige kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €230 op basis van 1 raam. Bij een terrasscherm betaal je al snel €1000. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een normaal rolluik kost €485. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €250 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €840). Gunstiger geprijsde keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €100 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het type / model, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, vormen / kleuren en kosten van installatie.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Best?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Best. Hierbij komt er een gespecialiseerde expert die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur de zonwering op de juiste manier monteren. Dankzij de montageservice ben je zeker van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met slinger of band is werkbaar, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De onkosten van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 5680, 5681, 5682, 5683, 5684, 5685

Plaats een reactie