Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oirschot vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Oirschot? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Je laat dit al plaatsen vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is ideaal om zonnestralen te weren. Mogelijk win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je bijzonder veel diverse oplossing. Op deze pagina verstrekken we een complete gids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien delen we de huidige tarieven en namen van diverse zonwering specialisten in Oirschot en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-oirschot

Zonnescherm laten plaatsen in Oirschot

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Oirschot via een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het scherm degelijk aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je snel bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Oirschot en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. Het installatiebedrijf levert het knikarmscherm of gordijnen op de gewenste manier. Controleer of het netjes is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Inzicht in de kosten van raambekleders in Oirschot

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Oirschot is zeer handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel modellen zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende vormen en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €325 tot €2650. In onderstaande alinea beoordelen we de beste systemen.

Het installeren van terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Belangrijk: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte prijzen bedragen tussen de €900 tot wel €2250.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven liggen zo tussen de €300 tot zo’n €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Oirschot is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen komen uit tussen de €275 tot €1025.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Offerte voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale tarieven liggen tussen de €280 en €1475 voor rolluiken bestellen in Oirschot.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Werkt inbraakwerend.

Koopgids markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Dit is een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Ze dragen bij aan de authenticiteit van het pand. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €660 en €1750.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Oirschot: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen variëren tussen de €340 – €825. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, snel en simpel te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in oneindig veel prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen verschillende types zoals lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, kiepkantelraam, elektrische, dakraam en het duo rolgordijn. De tarieven liggen tussen de €52,50 – €190.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oirschot: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en unieke ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht een prijskaartje van €95 oplopend tot €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie een kostenplaatje van €62,5 tot +/- €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Oirschot: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Leveranciers bieden ontzettend veel systemen en materialen als bijvoorbeeld PVC, aluminium, kunststof, stof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de lichtinval en privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met een kostenplaatje van €70 tot zo’n €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van hout, bamboe, kunststof, pvc, stof. Geschikt voor brede / grote ramen en matchen goed met een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten starten bij om en nabij de €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Oirschot op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij circa €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €870.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Oirschot zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: voorzethor, plissé hor, inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij circa €82,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €525.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, uitzetraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd via allerlei zaken: het soort product, de materiaaltypes, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In de onderstaande tabel delen we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oirschot in april 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€815 – €2025
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€400 – €1600
Screens3 – 4 meter breed€290 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€310 – €1275
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €155
Lamellen200 x 180 cm€70 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €250
Plisségordijnen195 cm breed€115 – €320
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Oirschot. In de onderstaande tabel tonen wij een overzicht met de populairste merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis & FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, Bol.com.
 • Bekijk ook: Bece, Weinor, Deponti, Toppoint, Roma, Novoferm & Copaco, Dickson, Lumenguard, Swela, Sunway, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Oirschot

Goedkope zonwering kopen in Oirschot? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna bieden wij bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker kom je ook in contact met installatiepartners en winkels in Son en Breugel, Nuenen, Gerwen en Nederwetten en Geldrop-Mierlo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de meest bestelde buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in een heleboel kleuren, stoffen en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Oirschot?

De onkosten voor zonwering zijn weer anders per woning. De standaard prijzen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Buitenscreens €210 per raampartij. In het geval van een knikarmscherm betaal je ongeveer €1050. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een basis rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €285 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €785). Overige opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €105 per raam / kozijn). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de maximale breedte, de bedieningsopties, materiaaltypes, dessins en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Oirschot?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Oirschot. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige expert die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur de producten fatsoenlijk installeren. Met deze klusservice ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met slinger is op zich ok, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5688, 5689Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie