Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Den Andel vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Den Andel? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €62,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Ook realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben enorm veel diverse toepassingen. Op dit platform kan je aan de slag met een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij check je gemiddelde tarieven en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Den Andel en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-den-andel

Zonnescherm laten plaatsen in Den Andel

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Den Andel door een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig experts die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: verkoelen, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het systeem. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Den Andel en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. Het installatiebedrijf levert het terrasscherm of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Test of het volgens de handleiding is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Den Andel

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Den Andel werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel producten zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €450 t/m €2775. In het volgende hoofdstuk bespreken we de meest moderne types.

De beste terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Advies: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De totale investeringen liggen tussen de €900 tot €2175.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Bestellen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De kosten bedragen tussen de €300 tot wel €1250.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Den Andel biedt je design rolluiken voor als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties liggen zo tussen de €325 en €1200.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De totale investeringen komen uit tussen de €280 – €1400 voor rolluiken bestellen in Den Andel.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Altijd met goede garantie.

Offerte voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij oudere woningen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van woningen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €720 t/m €1850.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Den Andel: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Ook brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €360 – €900. In deze koopgids leggen we alles uit over de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos te installeren, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in meerdere kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals elektrische, waterafstotende, transparante, dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €60,00 tot €170.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Den Andel: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen geven een luxe en rustieke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht onkosten van €95 oplopend tot €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht onkosten van €65 tot €160.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Den Andel: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten oneindig veel dessins en materialen als bijvoorbeeld stof, kunststof, bamboe, PVC, aluminium. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met kosten van €75 tot €230.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals stof, aluminium, kunststof, bamboe, hout. Toe te passen voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen beginnen bij zo’n €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Den Andel op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, schuiframen, valramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten starten bij gemiddeld €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €910.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Den Andel zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, inzethor, lamellenhor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties beginnen bij €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €575.

 • Breed inzetbaar: valraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal keuzes: de productcategorie, het gewenste materiaal, de grootte van het systeem en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de onderstaande tabel bieden wij de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Den Andel in juli 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€820 – €2375
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€370 – €1600
Screens2 – 4 meter breed€255 – €1000
Rolluik1 – 4 meter breed€285 – €1275
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €140
Lamellen180 x 180 cm€75 – €225
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €210
Plisségordijnen130 cm breed€100 – €310
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Den Andel. In de onderstaande tabel bekijk je informatie over de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Karwei, Gamma, Hornbach en Kwantum, Wehkamp, Bol.com, Formido, Leen Bakker.
 • Check ook: Deponti, Roma, Novoferm, Husol, Weinor, Bece & Sunway, Swela, Copaco, Lumenguard, Schlappi, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Den Andel? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna vind je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze website check je ook monteurs en verkooppunten in Baflo, Saaxumhuizen en Tinallinge.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We beschrijven nu de meest ideale zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, dessins en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Den Andel?

De verwachte prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde investeringen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Zonnescreens €270 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1050. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een basis rolluik kost €500. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €805). Voordelige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €105 per kozijn). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het model, de maximale breedte, de bedieningsopties, type materiaal, kleur en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Den Andel?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Den Andel. In die situaties komt een ervaren expert die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur de producten volgens de documentatie monteren. Met deze klusservice ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met stang of band is acceptabel, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (met een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9956

Plaats een reactie