Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eenrum vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Eenrum? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en kan je al kopen vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals een screen is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Tevens win je met een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is minder duur en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je hebt de keuze uit de wereld aan diverse soorten. Op dit portaal kan je aan de slag met een gratis keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien check je gemiddelde tarieven en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Eenrum en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-eenrum

Zonnescherm laten plaatsen in Eenrum

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Eenrum door een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het geheel fatsoenlijk aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers uit de buurt. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, extra schaduw, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het systeem. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Eenrum en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de montagepartner. Het installatiebedrijf plaatst het knikarmscherm of de lamellen zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Eenrum

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Eenrum is ideaal om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende opties zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende designs en groottes. De kosten variëren tussen de €400 tot wel €2950. In onderstaande alinea behandelen we de meest praktische producten.

Kiezen voor knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de muren. Noemenswaardig: het systeem kan beschadigen bij harde wind. De normale prijzen schommelen tussen de €825 tot €2000.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten liggen zo tussen de €325 t/m €1275.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Eenrum is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Disclaimer: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen variëren tussen de €225 tot €1100.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De totale investeringen komen uit tussen de €320 – €1225 voor rolluiken bestellen in Eenrum.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij monumenten. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De tarieven liggen zo tussen de €680 en €1700.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een fijne temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Eenrum: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen liggen tussen de €320 – €950. In het onderstaande stuk lees je de voordelen en nadelen van de meest interessante mogelijkheden.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig aan te brengen, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen worden aangeboden in diverse kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn allerlei soorten zoals dakraam, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende en een duo rolgordijn. De onkosten komen uit tussen de €60,00 tot €170.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eenrum: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen bieden een speelse en landelijke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met een prijs van €90 tot €300.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op prijsindicaties van €55 tot wel €175.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Eenrum: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel soorten en materialen als onder andere stof, kunststof, PVC, aluminium, bamboe. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met prijzen van €80 tot €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals bamboe, kunststof, pvc, hout, aluminium. Toe te passen voor lange / grote ramen en bij een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen starten bij gemiddeld €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Eenrum op maat

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, schuiframen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen starten bij om en nabij de €430. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €900.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Eenrum bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, voorzethor, inzethor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De investeringen beginnen bij zo’n €82,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €625.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, valraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De tofste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere zaken: het type model, het materiaal, de grootte van het systeem en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het volgende schema bespreken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Eenrum in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€820 – €2350
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€400 – €1475
Screens100 cm – 400 cm breed€290 – €1050
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1250
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €165
Lamellen200 x 180 cm€65 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €200
Plisségordijnen100 x 220 cm€105 – €360
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Eenrum. In het volgende blokje tref je informatie over de meest gekozen merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Karwei, IKEA, Praxis en FonQ, Formido, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com.
 • Overige merken: Toppoint, Bece, Deponti, Novoferm, Husol, Roma en Lumenguard, Schlappi, Swela, Sunway, Copaco, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Eenrum? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder tref je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform vind je ook installateurs en bedrijven in Zuurdijk, Pieterburen en Leens.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die perfect past bij jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest handige buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Check ook aanvullende info over: Buitenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in een groot aantal kleuren, vormen en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Eenrum?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De huidige prijzen vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €625. Buitenscreens €220 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €750). Een handmatig-rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €840). Alternatieve keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €140 per kozijn). De totale onkosten hangen af van: het model, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, het soort materiaal, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Eenrum?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Eenrum. In die situaties komt een lokale vakman die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de installateur de zonwering op de juiste manier aanbrengen. Zo ben je verzekerd van optimale zonnewering, garantie en service en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens starten bij €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9967

Plaats een reactie