Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zuurdijk vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Zuurdijk? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is het meest geschikt om je woning koel te houden. Soms creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je bijzonder veel afzonderlijke producten. Op dit portaal verstrekken we een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop check je de geschatte kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Zuurdijk en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Genieten van extra privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-zuurdijk

Zonnescherm laten plaatsen in Zuurdijk

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Zuurdijk via een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het scherm degelijk bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk type product geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Zuurdijk en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. De monteur levert het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals besproken. Ga altijd na of het volgens de handleiding is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Zuurdijk

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Zuurdijk is heel erg handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele systemen zoals het rolluik werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 tot wel €2700. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest populaire systemen.

Kiezen voor terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Met behulp van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Let op: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale tarieven liggen zo tussen de €875 tot €2200.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Erg handig bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €475 tot €1325.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Zuurdijk is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De prijsindicaties bedragen tussen de €200 tot wel €1075.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 modellen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijzen liggen zo tussen de €300 – €1325 voor rolluiken bestellen in Zuurdijk.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Altijd met goede garantie.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven liggen zo tussen de €640 t/m €1950.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Zuurdijk: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten komen uit tussen de €320 – €925. Bijgaand leggen we alles uit over de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in oneindig veel prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen verschillende types zoals lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €52,50 en €150.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zuurdijk: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en unieke uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op een prijs van €110 tot €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €65 oplopend tot €165.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Zuurdijk: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten tientallen kleuren en materialen als onder andere bamboe, aluminium, kunststof, hout, stof. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht kosten van €65 tot €270.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals kunststof, aluminium, pvc, hout, bamboe. Perfect voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten vanaf €75 en lopen op tot €175.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Zuurdijk direct van de fabriek

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen, ronde ramen, valramen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties starten vanaf €450. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €900.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Zuurdijk zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, rolhor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen starten bij gemiddeld €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €525.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De mooiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van allerlei keuzes: het soort product, type materiaal, de maximale breedte en de bediening. In de tabel hieronder bespreken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Zuurdijk in mei 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€840 – €2275
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€390 – €1425
Screens200 cm – 400 cm breed€245 – €1150
Rolluik300 – 450 cm breed€325 – €1325
Rolgordijntot 2 meter breed€75 – €160
Lamellen200 x 250 cm€55 – €215
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €220
Plisségordijnen150 x 100 cm€115 – €310
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Zuurdijk. In de tabel hieronder tonen wij een aanvulling op de grootste merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Gamma, Karwei, Praxis & Kwantum, Leen Bakker, Formido, FonQ, Wehkamp.
 • Andere merken: Bece, Weinor, Novoferm, Husol, Toppoint, Deponti & Sunway, Dickson, Copaco, Lumenguard, Swela, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Zuurdijk? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder vind je contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker vind je ook montagebedrijven en winkels in Mensingeweer, Leens en Schouwerzijl.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest populaire zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras en Serre
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in diverse kleuren, motiefjes en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Zuurdijk?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De actuele tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Buitenscreens €275 op basis van 1 raam. Bij een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €750). Een standaard rolluik kost €500. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €785). Voordelige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €130 op basis van één kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, het formaat, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, kleuren en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Zuurdijk?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Zuurdijk. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren vakman die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur de producten op de goede manier bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is werkbaar, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (met een draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9883, 9965, 9966

Plaats een reactie