Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Houwerzijl vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Houwerzijl? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €72,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Meestal creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel afzonderlijke combinaties. Op dit portaal doorzoek je een praktische keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens verstrekken we de geschatte kosten en een tabel met regionale zonwering specialisten in Houwerzijl en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-houwerzijl

Zonnescherm laten plaatsen in Houwerzijl

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Houwerzijl middels een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie juist geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het systeem. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Houwerzijl en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De vakman installeert de screens of de lamellen zoals besproken. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in Houwerzijl

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Houwerzijl wordt met name toegepast om je woning wat te verkoelen. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende systemen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende designs en formaten. De kosten variëren tussen de €200 tot zo’n €2950. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de beste producten.

Het kopen van knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Belangrijk: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €800 t/m €2225.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Bestellen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor grotere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties liggen zo tussen de €325 t/m €1325.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Houwerzijl is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 tot zo’n €1050.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De kosten liggen zo tussen de €360 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Houwerzijl.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan het karakter van van woonhuizen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De normale prijzen liggen tussen de €620 tot zo’n €1900.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een fijne temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Houwerzijl: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties variëren tussen de €390 en €875. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, eenvoudig te installeren, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in honderden dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals waterafstotende, dakraam, verduisterende, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €55,00 tot €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Houwerzijl: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en karaktervolle ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht een prijskaartje van €100 oplopend tot €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan prijsindicaties van €55 tot +/- €155.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Houwerzijl: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. In het assortiment zitten ontzettend veel soorten en materialen zoals o.a. kunststof, aluminium, PVC, bamboe, stof. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan een prijskaartje van €70 tot wel €280.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. bamboe, hout, aluminium, pvc, kunststof. Toe te passen voor imposante / grote ramen en bij een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten bij om en nabij de €60 en lopen op tot €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Houwerzijl voor een unieke uitstraling

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, dakramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Houwerzijl zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, plissé hor, inzethor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten starten vanaf €77,5 en kunnen oplopen tot €800.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, valraam, vast raam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal factoren: de productcategorie, materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel vind je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Houwerzijl in mei 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€865 – €2150
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€400 – €1500
Screens3 – 4 meter breed€240 – €1125
Rolluik1 – 4 meter breed€330 – €1275
Rolgordijn100 x 175 cm€65 – €145
Lamellen150 x 100 cm€55 – €225
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €200
Plisségordijnen195 cm breed€100 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Houwerzijl. In het volgende blokje bekijk je informatie over de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis, IKEA & Kwantum, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ.
 • Ook interessant: Toppoint, Roma, Bece, Deponti, Novoferm, Weinor & Sunway, Lumenguard, Schlappi, Milano, Dickson, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Houwerzijl? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel tonen wij adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal check je ook fabrikanten en bedrijven in Pieterburen, Zoutkamp en Westernieland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de mooiste zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Screens.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in meerdere kleuren, soorten materialen en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Houwerzijl?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Zonnescreens €200 op basis van 1 raam. In het geval van een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1225. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €295 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €770). Overige soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €100 per raam / kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de maximale lengte, bediening, het soort materiaal, kleuren en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Houwerzijl?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Houwerzijl. Hierbij komt er een deskundige professional die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het zonnescherm juist monteren. Met deze klusservice ben je verzekerd van perfecte zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is werkbaar, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9973

Plaats een reactie