Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zoutkamp vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Zoutkamp? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €82,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Daarbij biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn immens veel verschillende modellen. Op deze pagina vind je een complete gids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze doorzoek je een kostenindicatie en adressen van lokale zonwering specialisten in Zoutkamp (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-zoutkamp

Zonnescherm laten plaatsen in Zoutkamp

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Zoutkamp door een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het geheel op de juiste manier gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van specialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk type product je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het systeem. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de voorkant of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Zoutkamp en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. Het installatiebedrijf levert het terrasscherm of de plissés zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Zoutkamp

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Zoutkamp werkt het beste om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende opties zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei materialen en formaten. De kosten variëren tussen de €350 tot €2925. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de meest geziene keuzes.

Koopgids terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven onder het raam. Noemenswaardig: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €875 tot wel €2125.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij vaste ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen komen uit tussen de €325 tot zo’n €1225.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Zoutkamp biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De normale prijzen bedragen tussen de €200 tot zo’n €1025.

 • Compact en elegant systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €310 – €1500 voor rolluiken bestellen in Zoutkamp.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Effecten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van woonhuizen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale prijzen liggen zo tussen de €640 en €1875.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aantrekkelijke temperatuur in huis via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Zoutkamp: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven liggen tussen de €320 tot €900. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, snel en simpel te plaatsen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt allerlei soorten zoals transparante, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €62,50 en €190.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zoutkamp: heel simpel zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en huiselijke ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie prijsindicaties van €95 tot €300.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er bestaan meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie prijzen van €57,5 tot zo’n €180.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Zoutkamp: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Leveranciers bieden ontzettend veel modellen en materialen als onder andere PVC, aluminium, stof, bamboe, kunststof. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een tarief van €80 tot €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van aluminium, hout, stof, bamboe, pvc. Handig voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen beginnen bij zo’n €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Van elegant tot robuust.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Zoutkamp op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen beginnen bij €490. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €880.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Zoutkamp zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, voorzethor, rolhor, lamellenhor, hordeur, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €575.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, valraam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal factoren: het soort model, de materiaaltypes, het formaat en afwerking plus bediening. In het overzicht hierna bekijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zoutkamp in juli 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€870 – €2100
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€350 – €1275
Screens3 – 4 meter breed€280 – €1050
Rolluiktot 4,5 meter breed€295 – €1300
Rolgordijn150 x 100 cm€70 – €145
Lamellen200 x 180 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €250
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €340
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Zoutkamp. In de tabel hieronder vergelijk je een aanvulling op de grootste merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Karwei, IKEA, Hubo & Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Wehkamp, Bol.com.
 • Andere merken: Weinor, Deponti, Novoferm, Husol, Toppoint, Bece en Swela, Dickson, Lumenguard, Schlappi, Milano, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Zoutkamp? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema vergelijk je gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site kom je ook in contact met monteurs en showrooms in Westernieland, Vierhuizen en Ulrum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die matcht met jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de beste zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre & Terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over: Markiezen.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in veel kleuren, vormen en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Zoutkamp?

De uitgaven voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Screens €225 per raam. Kies je voor een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1175. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €485. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €770). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €135 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de maximale lengte, soort bediening, het gewenste materiaal, kleuren en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Zoutkamp?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Zoutkamp. In die situaties komt een ervaren expert die ieder raam inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het systeem juist ophangen. Met deze klusservice geniet je van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met stang of band is werkbaar, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, handzender, draaiknop, afstandsbediening) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9974

Plaats een reactie