Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kantens vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Kantens? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €87,50. Buitenzonwering zoals een rolluik is het meest effectief om zonnewarmte buiten te houden. Soms geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan ontzettend veel verschillende systemen. Op dit portaal check je een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien check je de huidige tarieven en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Kantens en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-kantens

Zonnescherm laten plaatsen in Kantens

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Kantens middels een goede zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het geheel op de juiste manier opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel vakspecialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, inkijk verminderen, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het product. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Kantens en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De installateur hangt het terrasscherm of de duettes zoals overeengekomen. Toets of het netjes is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Kantens

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Kantens werkt erg goed om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele systemen zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 tot wel €2800. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest praktische producten.

De beste knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Met behulp van de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Tip: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte kosten bedragen tussen de €825 – €2150.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Moderne eigentijdse look.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Erg handig bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten variëren tussen de €400 t/m €1225.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Kantens is onmisbaar als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven liggen zo tussen de €200 tot €1200.

 • Bedekt het hele raam.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Nieuwe rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De onkosten schommelen tussen de €330 tot zo’n €1275 voor rolluiken bestellen in Kantens.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Adviezen over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van rijksmonumenten. Het levert een bijdrage aan de sfeer van huizen. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €620 tot €1900.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Altijd de juiste temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Kantens: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten liggen zo tussen de €300 en €825. In de onderstaande keuzegids vind je info, kosten en voordelen van de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, simpel te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen stel je samen in velerlei kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt allerlei types zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam, transparante, verduisterende en de duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €62,50 en €160.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kantens: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen bieden een knusse en karakteristieke ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie tarieven van €115 tot €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Goed te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan een tarief van €52,5 tot €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Kantens: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel dessins en materialen als bijv. bamboe, PVC, kunststof, hout, stof. Door de houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met een prijskaartje van €82,5 tot +/- €270.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van bamboe, hout, pvc, aluminium, kunststof. Toe te passen voor brede / grote ramen en matchen goed met een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven starten bij om en nabij de €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Van elegant tot robuust.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Kantens inclusief plaatsing

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen, valramen, draaikiepramen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen starten bij gemiddeld €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €930.

 • Duurzaam product.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Kantens zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: lamellenhor, inzethor, rolhor, hordeur, plissé hor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Deze weert insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €77,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, vast raam, draairaam, tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Snel een aanbieding op de mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 zijn afhankelijk van meerdere opties: het artikel, het soort materiaal, de grootte van het systeem en het soort bediening. In het volgende blokje vind je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Kantens in juli 2024.

Zonwering systeemGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€840 – €2350
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€380 – €1300
Screens200 cm – 400 cm breed€280 – €1175
Rolluik300 – 450 cm breed€295 – €1400
Rolgordijntot 3 meter breed€55 – €145
Lamellen200 x 250 cm€45 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €230
Plisségordijnen100 breed€110 – €350
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Kantens. In de tabel hierna bekijk je details over de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo & Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Overige merken: Husol, Roma, Toppoint, Novoferm, Deponti, Bece & Copaco, Swela, Sunway, Lumenguard, Dickson, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Kantens? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de onderstaande tabel tref je bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker kom je ook in contact met monteurs en bedrijven in Huizinge, Eppenhuizen en Westerwijtwerd.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest verkochte buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Rolgordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in veel kleuren, modellen en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Kantens?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De standaard onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €700. Buitenscreens €290 per raam. Kies je voor een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €800). Een normaal rolluik kost €470. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €825). Voordelige producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €115 per raam / kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar het type / model, het formaat, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, dessins en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Kantens?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Kantens. In dat geval komt in ervaren monteur die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het product op de juiste wijze vastzetten. Op die manier geniet je altijd van fantastische zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met stang of band werkt in de basis mooi, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een mobiele app, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9995

Plaats een reactie