Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Huizinge vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Huizinge? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Je laat dit al plaatsen vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel situaties creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is minder duur en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan geweldig veel diverse soorten. Op deze pagina vind je een handige keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Ook check je een kostenindicatie en een lijst met lokale zonwering specialisten in Huizinge (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-huizinge

Zonnescherm laten plaatsen in Huizinge

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Huizinge door een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat de installatie juist aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig vakspecialisten in de gemeente. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of in de badkamer. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en handigste oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Huizinge en regio. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. Het installatiebedrijf hangt de screens of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Ga altijd na of het volgens de handleiding is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Inzicht in de kosten van raambekleders in Huizinge

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Huizinge is praktisch om de zon en warmte te weren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende toepassingen zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot €2550. In het stukje hierna bespreken we de meest geziene modellen.

De beste terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Door middel van de speciale knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Noemenswaardig: het zonnescherm kan vies worden door regen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €800 – €2250.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte kosten schommelen tussen de €350 en €1325.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Huizinge biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten komen uit tussen de €200 tot €1025.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Te integreren in het kozijn.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De onkosten variëren tussen de €320 tot zo’n €1375 voor rolluiken bestellen in Huizinge.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €610 tot zo’n €1675.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Huizinge: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen bedragen tussen de €330 en €950. Bijgaand bespreken we de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, simpel aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt allerlei soorten zoals waterafstotende, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De onkosten bedragen tussen de €52,50 en €180.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Huizinge: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en huiselijke uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie prijzen van €105 tot wel €425.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op een prijskaartje van €55 oplopend tot €170.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Huizinge: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel dessins en materialen als bijvoorbeeld hout, kunststof, aluminium, PVC, bamboe. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op een prijs van €85 oplopend tot €200.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. kunststof, pvc, hout, stof, aluminium. Perfect voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen starten bij gemiddeld €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Huizinge voor een unieke uitstraling

Shutters zijn strakke binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen, dakramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De tarieven starten bij gemiddeld €470. Voor dure modellen kun je rekenen op €940.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Huizinge bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: rolhor, hordeur, inzethor, voorzethor, plissé hor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €750.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, vast raam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse factoren: het artikel, het materiaal, de grootte van het systeem en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de volgende tabel bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Huizinge in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€840 – €2300
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€400 – €1625
Screens200 cm – 400 cm breed€270 – €1025
Rolluik3 – 4 meter breed€300 – €1400
Rolgordijn200 x 60 cm€60 – €155
Lamellen200 x 180 cm€65 – €210
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €200
Plisségordijnen140 cm breed€105 – €310
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Huizinge. Hieronder bespreken we een aanvulling op de meest bekende merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Hubo, Gamma, Praxis en Wehkamp, Bol.com, FonQ, Formido, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Novoferm, Husol, Roma, Weinor, Bece, Toppoint & Swela, Schlappi, Sunway, Lumenguard, Dickson, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Huizinge? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna tref je bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website vind je ook montagepartners en verkooppunten in Usquert, Westerwijtwerd en Warffum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij jouw stijl. We informeren je graag verder over de meest bestelde zonwering types per ruimte.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre of Terras
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Binnenzonwering.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw situatie hangt af van het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in praktisch alle kleuren, stoffen en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Huizinge?

De verwachte prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €750. Zonnescreens €225 op basis van 1 raam. In het geval van een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1200. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €850). Een basis rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €290 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €775). Alternatieve opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €135 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: type systeem, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, kleuren en kosten van installatie.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Huizinge?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Huizinge. In die situaties komt een gediplomeerde expert die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het product vakkundig bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met slinger is voldoende, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, mobiele app) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9992

Plaats een reactie