Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Westerwijtwerd vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Westerwijtwerd? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is er al vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is het meest effectief om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk win je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn gigantisch veel afzonderlijke combinaties. Op deze pagina check je een praktische keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop verstrekken we de geschatte kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Westerwijtwerd en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Minder last van inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-westerwijtwerd

Zonnescherm laten plaatsen in Westerwijtwerd

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Westerwijtwerd door een bekende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat het systeem op de juiste manier vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk model het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het gekozen product. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Westerwijtwerd en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De professional levert het zonnescherm, markiezen of de duettes op de gewenste manier. Check of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Westerwijtwerd

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Westerwijtwerd is ideaal om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere opties zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei vormen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 tot zo’n €2675. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de meest praktische keuzes.

Uitleg over knikarmschermen en terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Let op: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte prijzen bedragen tussen de €800 tot wel €2125.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Handmatige of elektrische bediening.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijzen liggen zo tussen de €450 – €1300.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Westerwijtwerd is een uitstekende keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De onkosten komen uit tussen de €225 t/m €1000.

 • De cassette is klein en compact.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en houden in de winter de kou buiten de deur. Tevens werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De kosten komen uit tussen de €330 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Westerwijtwerd.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 30 woningen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van woningen. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijsindicaties liggen tussen de €650 tot €1825.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Westerwijtwerd: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten liggen tussen de €370 – €950. In de box hieronder geven we een toelichting op de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in veel soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt allerlei soorten zoals elektrische, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, verduisterende en de duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €50,00 tot €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Westerwijtwerd: eenvoudig zelf te monteren.
 • Aanbod in allerlei stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en landelijke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie een prijs van €110 tot €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met onkosten van €50 tot +/- €180.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Westerwijtwerd: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel dessins en materialen zoals onder andere PVC, stof, aluminium, hout, bamboe. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan tarieven van €85 tot wel €210.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals stof, aluminium, hout, kunststof, pvc. Geschikt voor lange / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen beginnen bij zo’n €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Westerwijtwerd op maat gemaakt

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen starten vanaf €480 en lopen op tot €900.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Westerwijtwerd bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, plissé hor, rolhor, inzethor, lamellenhor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven beginnen bij €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €625.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, valraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van meerdere thema’s: het type systeem, de materiaalkeuze, het formaat en afwerking plus bediening. Hierna bespreken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Westerwijtwerd in mei 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€850 – €2200
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€370 – €1300
Screens200 cm – 400 cm breed€255 – €1000
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1250
Rolgordijn150 x 250 cm€65 – €150
Lamellen250 x 250 cm€65 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €210
Plisségordijnen140 cm breed€115 – €350
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Westerwijtwerd. In het schema hierna tref je een toelichting op de meest bekende merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Karwei, Hubo, Praxis en Formido, FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com.
 • Andere merken: Novoferm, Toppoint, Bece, Deponti, Husol, Roma en Swela, Milano, Copaco, Sunway, Dickson, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Westerwijtwerd? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje tonen wij namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker bekijk je ook installateurs en shops in Warffum, Toornwerd en Middelstum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest praktische zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras en Serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Men biedt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Jaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in verschillende kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Westerwijtwerd?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard kosten hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €675. Zonnescreens €275 op basis van één kozijn. Bij een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een basis rolluik kost €450. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €270 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €765). Overige producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €125 per kozijn). De totale onkosten hangen af van: type systeem, de grootte van het systeem, soort bediening, materiaalgebruik, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Westerwijtwerd?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Westerwijtwerd. Dan komt er een gespecialiseerde expert die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het systeem degelijk aanbrengen. Met deze klusservice ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met een handslinger werkt prima, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9993

Plaats een reactie