Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sauwerd vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Sauwerd? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De prijzen beginnen vanaf €60,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan gigantisch veel verschillende combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze delen we gemiddelde tarieven en adressen van diverse zonwering specialisten in Sauwerd en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-sauwerd

Zonnescherm laten plaatsen in Sauwerd

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Sauwerd via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat alles op de juiste manier vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven in de gemeente. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk model matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, extra isolatie, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en handigste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Sauwerd en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. De montage-specialist hangt het zonneschermen of de lamellen zoals besproken. Loop na of het volgens de handleiding is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Sauwerd

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Sauwerd wordt met name toegepast om je woning wat te verkoelen. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende opties zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €325 tot €2625. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest bekende systemen.

Investeren in terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van de knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw rondom de ramen. Belangrijk: dit model kan vies worden door regen. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €900 tot wel €2000.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij vaste ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €450 tot wel €1350.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Sauwerd is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten bedragen tussen de €375 tot €1125.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Bestellen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €290 – €1325 voor rolluiken bestellen in Sauwerd.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Details over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De tarieven schommelen tussen de €730 tot zo’n €1750.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een goede temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Sauwerd: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen schommelen tussen de €380 en €925. In de onderstaande keuzegids lees je informatie over de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, simpel te installeren, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn verschillende varianten zoals transparante, dakraam, waterafstotende, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties komen uit tussen de €52,50 – €175.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sauwerd: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Te koop in verschillende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op een prijskaartje van €110 tot €400.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht een prijs van €47,5 tot €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Sauwerd: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Je kunt kiezen uit mega veel modellen en materialen als bijv. bamboe, aluminium, hout, PVC, stof. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met een kostenplaatje van €77,5 tot +/- €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van kunststof, hout, aluminium, pvc, stof. Praktisch voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Sauwerd op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, dakramen, uitzetramen, valramen, ronde ramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten starten bij gemiddeld €420 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Sauwerd zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: rolhor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €67,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €750.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, valraam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei thema’s: het type product, de materiaalkeuze, de afmetingen en de bediening. In de tabel hierna bespreken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Sauwerd in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2200
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€370 – €1250
Screens2 – 4 meter breed€290 – €950
Rolluiktot 4,5 meter breed€330 – €1350
Rolgordijn120 x 100 cm€75 – €155
Lamellen100 x 250 cm€65 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €200
Plisségordijnen110 cm breed€115 – €370
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Sauwerd. Hierna bespreken we informatie over de meest bekende merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Hubo, Hornbach, IKEA & Leen Bakker, Formido, Bol.com, Kwantum, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Bece, Husol, Deponti, Weinor, Roma, Toppoint & Schlappi, Milano, Swela, Sunway, Copaco, Lumenguard.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Sauwerd? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna bieden wij bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal ontdek je ook monteurs en verkooppunten in Eelde, Winsum en Paterswolde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest handige soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, vormen en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Sauwerd?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De huidige prijzen vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €650. Zonnescreens €210 per raam. Bij een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1250. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €850). Een gemiddeld rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €270 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €790). Betaalbare opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €110 op basis van één kozijn). De totale prijzen hangen af van: het type / model, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, designs en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Sauwerd?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Sauwerd. Er komt dan een lokale vakman die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de expert het systeem degelijk monteren. Dankzij deze service heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor de normale handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met een handslinger is op zich ok, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, handzender) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9771

Plaats een reactie