Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eelde vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Eelde? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en kan je al kopen vanaf €80,00. Goede buitenzonwering als een markies is praktisch om zonnestralen te weren. Daarbij realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben enorm veel verschillende modellen. Op dit platform delen we een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens geven we een kostenindicatie en adressen van regionale zonwering specialisten in Eelde en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-eelde

Zonnescherm laten plaatsen in Eelde

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Eelde door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker alles op de juiste manier aangebracht wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je razendsnel vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere achter- of naast het huis of in de badkamer. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest moderne optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Eelde en regio. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De specialist monteert het zonneschermen of de lamellen zoals gewenst. Check of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Offerte op maat van raambekleders in Eelde

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Eelde is het meest effectief om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse varianten zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende prints en formaten. De kosten variëren tussen de €225 tot zo’n €2575. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest praktische modellen.

Uitleg over terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Met behulp van de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zodoende is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Let op: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale tarieven bedragen tussen de €825 tot wel €2075.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een uitkomst voor vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €375 t/m €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Eelde is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen schommelen tussen de €200 – €1100.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Te integreren in het kozijn.

Waar kiezen voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijzen liggen zo tussen de €260 – €1475 voor rolluiken bestellen in Eelde.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Altijd met goede garantie.

Details over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op de uitstraling van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €680 – €1675.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Altijd de juiste temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Eelde: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties variëren tussen de €320 tot €900. In het boxje hieronder delen we veel info over de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, eenvoudig te plaatsen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in tientallen soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Ze verkopen diverse varianten zoals verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €60,00 en €170.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eelde: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en landelijke ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een tarief van €90 tot €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €60 tot zo’n €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Eelde: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit diverse kleuren en materialen zoals bijv. bamboe, aluminium, stof, PVC, kunststof. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met een prijskaartje van €80 tot €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. bamboe, pvc, kunststof, aluminium, hout. Praktisch voor grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen starten bij om en nabij de €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Eelde professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen. Let op: shutters zijn niet goedkoop! De kostprijzen beginnen bij zo’n €440 en lopen op tot €870.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Eelde zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, inzethor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €600.

 • Breed inzetbaar: valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Passende raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd via meerdere keuzes: het soort product, de materiaalkeuze, de afmetingen en de manier van bedienen. Hieronder tonen wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Eelde in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€825 – €2200
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1250
Screenstot 4 meter breed€290 – €1125
Rolluiktot 4 meter breed€280 – €1300
Rolgordijn200 x 100 cm€60 – €160
Lamellen200 x 200 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 220 cm€60 – €260
Plisségordijnen100 x 200 cm€110 – €300
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met allemaal een uniek aanbod. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Eelde. Hierna bespreken we informatie over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, IKEA, Hornbach, Praxis en Formido, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum.
 • Ook interessant: Roma, Bece, Deponti, Husol, Novoferm, Toppoint & Schlappi, Swela, Copaco, Dickson, Sunway, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Tynaarlo

Goedkope zonwering kopen in Eelde? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema tref je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website check je ook fabrikanten en showrooms in Haren, Paterswolde en Onnen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk raam heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over: Buitenjaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, de ligging van de tuin, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, stoffen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Eelde?

De uitgaven voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele investeringen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Buitenscreens €215 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een normaal rolluik kost €495. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €260 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €835). Overige soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €115 per raampartij). De totale bedragen hangen af van: het type / model, de maximale lengte, bediening, de materiaalsoort, kleur en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Eelde?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Eelde. Er komt dan een gediplomeerde montagepartner die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur het systeem op de juiste manier installeren. Met deze klusservice profiteer je van optimale zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met opwindmechanisme is werkbaar, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken en screens beginnen bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9760, 9761

Plaats een reactie