Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Winsum vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Winsum? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is er al vanaf €55,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Meestal win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan geweldig veel verschillende producten. Op dit portaal check je een praktische keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij vind je gemiddelde tarieven en adressen van diverse zonwering specialisten in Winsum en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Minder last van inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-winsum

Zonnescherm laten plaatsen in Winsum

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Winsum door een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat alles goed aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest nieuwe keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Winsum en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De specialist hangt het terrasscherm of de plissés op de gewenste manier. Loop na of de totale constructie correct is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Winsum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Winsum is praktisch om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende artikelen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei designs en maten. Houd rekening met kosten tussen de €325 en €2850. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest praktische producten.

Prijzen en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op op jouw terras. Tip: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €900 t/m €2225.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen bedragen tussen de €400 t/m €1275.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Winsum is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen liggen tussen de €375 tot wel €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Te integreren in het kozijn.

Adviezen over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale tarieven liggen zo tussen de €290 – €1375 voor rolluiken bestellen in Winsum.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Nieuwe markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij monumenten. Ze dragen bij aan de authenticiteit van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte kosten variëren tussen de €680 t/m €1950.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een goede temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Winsum: alles over inmeten en ophangen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijsindicaties variëren tussen de €350 en €900. In het boxje hieronder beoordelen we de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, simpel aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in diverse kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt verschillende varianten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, elektrische en een duo rolgordijn. De kosten komen uit tussen de €62,50 – €160.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Winsum: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Te koop in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen geven een exclusieve en brocante uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie kosten van €90 tot €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan kosten van €52,5 oplopend tot €185.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Winsum: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten tientallen kleuren en materialen als aluminium, hout, stof, bamboe, kunststof. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht prijsindicaties van €82,5 tot wel €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals kunststof, bamboe, hout, stof, aluminium. Toe te passen voor brede / grote ramen en bij een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen starten bij gemiddeld €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Winsum voor je huis

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, ronde ramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €430. Voor dure modellen kun je rekenen op €910.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Winsum zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, plissé hor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten starten vanaf €67,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €750.

 • Breed inzetbaar: vast raam, draairaam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn afhankelijk van meerdere factoren: het artikel, de materiaalsoort, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna bespreken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Winsum in juli 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2325
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€370 – €1450
Screens1 – 4 meter breed€260 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€280 – €1350
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €150
Lamellen200 x 250 cm€75 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€80 – €260
Plisségordijnen190 cm breed€120 – €340
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Winsum. In het volgende schema delen we details over de populairste merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo, IKEA & Bol.com, Formido, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Roma, Weinor, Toppoint, Deponti, Novoferm, Husol en Milano, Sunway, Copaco, Schlappi, Swela, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Winsum? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna verstrekken we adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website vergelijk je ook monteurs en shops in Paterswolde, Wetsinge en Eelderwolde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest bestelde zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras en Serre
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Rolgordijnen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en je budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in velerlei kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Winsum?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige kosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Zonnescreens €280 op basis van één kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1025. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een normaal rolluik kost €470. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €770). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €110 per kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; het model, het formaat, de bedieningsopties, het materiaal, prints en montagetarieven.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Winsum?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Winsum. In die situaties komt een ervaren vakman die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur het model op de juiste wijze monteren. Op die manier geniet je van goede zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met opwindmechanisme is acceptabel, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een handzender, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9773

Plaats een reactie