Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Stitswerd vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Stitswerd? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De prijzen beginnen vanaf €77,50. Professionele buitenzonwering als een markies is geschikt om de zon buitenshuis te houden. In veel gevallen realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je enorm veel diverse systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een uitgebreide uitleg waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens check je gemiddelde tarieven en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Stitswerd (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Minder last van inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-stitswerd

Zonnescherm laten plaatsen in Stitswerd

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Stitswerd middels een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat alles op de juiste manier opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je gemakkelijk leveranciers in de gemeente. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het systeem. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Stitswerd en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De montage-specialist hangt het uitvalscherm of de lamellen zoals jij dat wilt. Test of alles juist is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Stitswerd

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Stitswerd is geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele producten zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei kleuren en afmetingen. De kosten variëren tussen de €225 – €2825. In het stukje hierna bespreken we de meest geziene keuzes.

Adviezen over knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Noemenswaardig: het doek kan beschadigen bij harde wind. De verwachte prijzen komen uit tussen de €825 tot wel €2000.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een uitkomst voor kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De totale investeringen schommelen tussen de €300 tot wel €1225.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Stitswerd is een uitstekende keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De totale investeringen bedragen tussen de €325 tot zo’n €1075.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 producten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €280 – €1275 voor rolluiken bestellen in Stitswerd.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Investeren in markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op de sfeer van het gebouw. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijzen bedragen tussen de €610 tot €1875.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Stitswerd: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven variëren tussen de €320 tot €875. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest interessante producten.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, gemakkelijk te installeren, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Men biedt diverse varianten zoals elektrische, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, dakraam, verduisterende en het duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €62,50 – €185.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Stitswerd: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Te koop in diverse stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en brocante uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht tarieven van €100 oplopend tot €425.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht een tarief van €62,5 tot zo’n €155.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Stitswerd: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel kleuren en materialen als onder andere PVC, aluminium, kunststof, bamboe, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met een tarief van €65 tot wel €280.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. aluminium, kunststof, bamboe, stof, pvc. Praktisch voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €60. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Stitswerd voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen beginnen bij zo’n €490. Voor luxe versie moet je rekening houden met €850.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Stitswerd zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, voorzethor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen beginnen bij zo’n €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €800.

 • Te monteren op: uitzetraam, vast raam, schuifraam, draairaam, tuimelraam, valraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden gecalculeerd via verschillende keuzes: het artikel, de materiaaltypes, de maximale lengte en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder delen we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Stitswerd in juli 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2000
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€380 – €1275
Screens100 cm – 300 cm breed€255 – €1125
Rolluiktot 4 meter breed€320 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€45 – €175
Lamellen200 x 180 cm€50 – €215
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €270
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Stitswerd. In het overzicht hierna tref je een overzicht met de meest gekozen merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Karwei, Hubo, Gamma en FonQ, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum.
 • Zie ook: Toppoint, Bece, Novoferm, Weinor, Husol, Roma & Copaco, Dickson, Lumenguard, Swela, Schlappi, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Stitswerd? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder delen we namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform check je ook montagebedrijven en showrooms in Kantens, Usquert en Eppenhuizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest praktische zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Zonwering offerte.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: het soort raam, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in veel kleuren, prints en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Stitswerd?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige investeringen vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Buitenscreens €265 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je ongeveer €1025. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een standaard rolluik kost €495. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €285 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €765). Voordelige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €105 per kozijn). De totale tarieven hangen af van: het product, de maximale lengte, de bedieningsopties, type materiaal, dessins en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Stitswerd?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Stitswerd. Dan komt er een capabele montagepartner die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het model degelijk monteren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd ideale zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt prima, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (met een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon gaat schijnen laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens komen uit rond de €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9999

Plaats een reactie