Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hornhuizen vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Hornhuizen? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Het is er al vanaf €90,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is zeer handig om je woning koel te houden. Daarnaast geeft een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel afzonderlijke oplossing. Op dit portaal check je een handig stappenplan waarmee jij inzicht krijgt in de opties. In aanvulling daarop doorzoek je de geschatte kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Hornhuizen en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-hornhuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Hornhuizen

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hornhuizen via een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat alles volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk leveranciers in de regio. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Hornhuizen en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. Het installatiebedrijf hangt het terrasscherm of de duettes zoals jij dat wilt. Test of de totale constructie correct is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Hornhuizen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Hornhuizen is heel erg handig om je woning wat te verkoelen. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele systemen zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse vormen en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €375 tot €2650. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest gekozen systemen.

Details over knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Belangrijk: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €800 tot €2125.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten schommelen tussen de €300 tot zo’n €1200.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Zeer windbestendig.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Hornhuizen komt perfect tot z’n recht als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €325 tot wel €1050.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 producten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijzen bedragen tussen de €370 tot wel €1375 voor rolluiken bestellen in Hornhuizen.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Schrikt inbrekers af.

Informatie over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op het karakter van van woonhuizen. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De kosten komen uit tussen de €670 tot zo’n €1850.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een koele temperatuur in huis via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Hornhuizen: bekijk systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties komen uit tussen de €390 – €800. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte types.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, makkelijk te installeren, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn allerlei types zoals transparante, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €60,00 en €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hornhuizen: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht een prijs van €115 tot €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met een tarief van €55 tot €185.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Hornhuizen: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. In het assortiment zitten ontzettend veel vormen en materialen als bijv. kunststof, bamboe, PVC, aluminium, hout. Door de houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een prijs van €75 oplopend tot €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals kunststof, aluminium, stof, pvc, hout. Toe te passen voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen starten vanaf €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Hornhuizen op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De kosten starten vanaf €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €850.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Hornhuizen zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, inzethor, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €500.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, uitzetraam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, valraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal keuzes: het artikel, het soort materiaal, de maximale breedte en de manier van bedienen. In de tabel hierna bieden wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hornhuizen in mei 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2100
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€375 – €1575
Screens3 – 4 meter breed€260 – €1025
Rolluik100 cm – 400 cm breed€290 – €1325
Rolgordijntot 3 meter breed€45 – €175
Lamellen200 x 180 cm€70 – €205
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €250
Plisségordijnen110 cm breed€105 – €310
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Ieder merk heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Hornhuizen. In de tabel hierna tref je een overzicht met de meest verkochte merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Karwei, Praxis, IKEA & Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Bol.com.
 • Bekijk ook: Toppoint, Novoferm, Weinor, Husol, Bece, Deponti & Lumenguard, Swela, Sunway, Dickson, Schlappi, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Hornhuizen? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna tref je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker bekijk je ook fabrikanten en verkooppunten in Vierhuizen, Eemshaven en Lauwersoog.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest verkochte zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre & Terras
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de stijl van de woning en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, materiaaltypes en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Hornhuizen?

De onkosten voor zonwering lopen flink uiteen. De geschatte investeringen hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €550. Buitenscreens €265 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1225. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €475. Voor jaloezieën betaal je zo’n €300 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €815). Voordelige keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €105 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, het formaat, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en montagekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Hornhuizen?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Hornhuizen. Hierbij komt een deskundige expert die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert het product goed ophangen. Met deze klusservice ben je zeker van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handbediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met slinger werkt in de basis mooi, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, draaiknop) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9978

Plaats een reactie