Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kloosterburen vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Kloosterburen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Je laat dit al plaatsen vanaf €92,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit ontzettend veel afzonderlijke oplossing. Via deze website bieden we een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien geven we de huidige tarieven en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Kloosterburen (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-kloosterburen

Zonnescherm laten plaatsen in Kloosterburen

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Kloosterburen via een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm op de juiste manier gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type product geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het gekozen product. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de voorkant of op de eerste verdieping. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Kloosterburen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de specialisten. De specialist levert het zonnescherm, markiezen of de duettes zoals afgesproken. Test of de totale constructie correct is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Kloosterburen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Kloosterburen is de meest efficiënte manier om warmte in huis te voorkomen. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere varianten zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze kleuren en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €250 tot wel €2500. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen systemen.

Laten monteren van knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Noemenswaardig: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen liggen tussen de €925 tot zo’n €2125.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €450 t/m €1375.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Kloosterburen is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven komen uit tussen de €225 tot wel €1025.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale prijzen variëren tussen de €260 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Kloosterburen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Ze geven een boost aan de sfeer van huizen. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijzen bedragen tussen de €610 – €1900.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een comfortabele temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Kloosterburen: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen komen uit tussen de €380 en €900. In het boxje hieronder leggen we alles uit over de meest interessante producten.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, moeiteloos te monteren, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden diverse modellen zoals dakraam, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €65,00 tot €155.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kloosterburen: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Assortiment in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen geven een luxe en landelijke uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan een tarief van €105 oplopend tot €375.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan prijzen van €55 tot wel €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Kloosterburen: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel modellen en materialen zoals bijv. bamboe, hout, PVC, aluminium, stof. Door de houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie een kostenplaatje van €80 tot €250.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. stof, aluminium, pvc, kunststof, hout. Perfect voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties beginnen bij circa €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €175.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Kloosterburen direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten beginnen bij circa €440 en kunnen oplopen tot €910.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Kloosterburen zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, hordeur, voorzethor, inzethor, rolhor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen beginnen bij €82,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €675.

 • Te monteren op: draairaam, valraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van verschillende aspecten: het model, materiaalgebruik, de afmeting en het soort bediening. In het volgende blokje delen we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Kloosterburen in mei 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€835 – €2075
Uitvalschermtot 5 meter breed€375 – €1575
Screenstot 400 cm breed€245 – €1025
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1375
RolgordijnTot 300 cm breed€60 – €165
Lamellen200 x 250 cm€75 – €215
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €240
Plisségordijnen150 cm breed€105 – €300
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Kloosterburen. In de volgende tabel verstrekken we een overzicht met de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Gamma, Hornbach, IKEA en Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, FonQ.
 • Ook interessant: Husol, Novoferm, Deponti, Toppoint, Weinor, Roma & Swela, Lumenguard, Milano, Dickson, Copaco, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Kloosterburen? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna bekijk je bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website kom je ook in contact met montagepartners en verkooppunten in Zoutkamp, Hornhuizen en Vierhuizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest ideale zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras en Serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie hangt af van de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, het karakter van jouw huis en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Kloosterburen?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale kosten bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Buitenscreens €245 per raam. Wanneer je kiest voor een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1100. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €625). Een instap-rolluik kost €490. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €830). Budget producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: het type / model, de maximale breedte, de bedieningsopties, type materiaal, designs en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Kloosterburen?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Kloosterburen. Dan komt er een gespecialiseerde installateur die de raampartij bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de expert het model vakkundig monteren. Met deze klusservice profiteer je van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is acceptabel, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken en screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9977

Plaats een reactie