Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wetsinge vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Wetsinge? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en regel je al vanaf €77,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is ideaal tegen hevige zon. Daarnaast geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je de wereld aan verschillende systemen. Op dit platform bieden we een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook vind je gemiddelde tarieven en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Wetsinge en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-wetsinge

Zonnescherm laten plaatsen in Wetsinge

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Wetsinge middels een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker de installatie goed aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met experts in de gemeente. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Wetsinge en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De vakman monteert het uitvalscherm of de plissés zoals gewenst. Test of het netjes is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Wetsinge

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Wetsinge werkt het beste om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende systemen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €350 t/m €2800. In de koopgids hierna beoordelen we de meest gekozen keuzes.

Korte info over terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Disclaimer: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte prijzen schommelen tussen de €875 t/m €2125.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Erg handig bij kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen liggen zo tussen de €450 tot zo’n €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Wetsinge is een goed alternatief als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven liggen tussen de €275 tot wel €1025.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 opties: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijzen liggen zo tussen de €330 en €1450 voor rolluiken bestellen in Wetsinge.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van het huis. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijsindicaties komen uit tussen de €650 t/m €1700.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een comfortabele temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Wetsinge: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen liggen tussen de €380 – €975. In het bijgaande stukje behandelen we de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, snel en simpel zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in honderden kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, transparante en unieke duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €65,00 tot €155.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wetsinge: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en authentieke ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met onkosten van €105 tot €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met prijzen van €57,5 tot €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Wetsinge: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit tientallen vormen en materialen zoals bijv. kunststof, bamboe, stof, hout, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht een tarief van €82,5 tot €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van kunststof, pvc, hout, stof, bamboe. Perfect voor brede / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen starten vanaf €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Wetsinge voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, valramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen, vaste ramen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €470 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Wetsinge zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, inzethor, hordeur, voorzethor, rolhor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij circa €67,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €500.

 • Te monteren op: valraam, vast raam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal factoren: het soort systeem, het materiaal, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna verstrekken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wetsinge in juli 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2075
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€400 – €1300
Screenstot 4 meter breed€265 – €1000
Rolluik2 – 4 meter breed€280 – €1375
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €165
Lamellen100 x 250 cm€50 – €225
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €230
Plisségordijnen100 x 200 cm€125 – €370
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met allemaal een uniek aanbod. Ieder merk heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Wetsinge. Hierna bespreken we een overzicht met de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Hornbach, Gamma, Karwei en FonQ, Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Novoferm, Weinor, Toppoint, Roma, Deponti, Husol en Sunway, Swela, Lumenguard, Schlappi, Dickson, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Wetsinge? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder tref je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site ontdek je ook fabrikanten en shops in Eelderwolde, Adorp en Sauwerd.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We beschrijven nu de mooiste zonwering types voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of moderne buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Plissegordijnen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, dessins en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Wetsinge?

De prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De normale prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €725. Zonnescreens €260 per raam / kozijn. Kies je voor een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €825). Een gemiddeld rolluik kost €465. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €840). Overige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €130 per raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het type / model, de grootte van het systeem, bediening, het soort materiaal, kleur en montagetarieven.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Wetsinge?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Wetsinge. Hierbij komt er een deskundige montagepartner die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de installateur het product degelijk monteren. Zo geniet je van ideale zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is op zich ok, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (met een handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9773

Plaats een reactie