Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eelderwolde vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Eelderwolde? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €52,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Soms behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan gigantisch veel afzonderlijke oplossing. Op dit portaal delen we een complete gids waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop verstrekken we een indicatie van de kosten en namen van verschillende zonwering specialisten in Eelderwolde en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-eelderwolde

Zonnescherm laten plaatsen in Eelderwolde

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Eelderwolde door een goed aangeschreven zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het product fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met bedrijven in de regio. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het gekozen product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en handigste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Eelderwolde en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. Het installatiebedrijf levert het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Test of het volgens de handleiding is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Eelderwolde

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Eelderwolde is de meest efficiënte manier om warmte in huis tegen te gaan. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige producten zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei dessins en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €425 tot wel €2550. In het volgende gedeelte bespreken we de meest populaire keuzes.

Praktische terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Noemenswaardig: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De kosten liggen zo tussen de €900 – €2100.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijzen komen uit tussen de €350 en €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Eelderwolde is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De doeken worden gefabriceerd van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €275 t/m €1050.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Koopgids rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijsindicaties liggen tussen de €340 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Eelderwolde.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Dit is een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Het heeft een positief effect op het karakter van van het gebouw. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte prijzen variëren tussen de €680 – €1750.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een koele temperatuur in huis via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Eelderwolde: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten liggen zo tussen de €390 tot €900. In het boxje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, gemakkelijk op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in praktisch alle dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische en het duo rolgordijn. De prijsindicaties schommelen tussen de €55,00 tot €170.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eelderwolde: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en karaktervolle ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht een tarief van €115 tot wel €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er bestaan veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie prijsindicaties van €60 tot €165.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Eelderwolde: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit diverse vormen en materialen zoals aluminium, hout, PVC, kunststof, stof. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een tarief van €82,5 tot wel €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals hout, pvc, kunststof, bamboe, aluminium. Handig voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten beginnen bij €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Eelderwolde voor een unieke uitstraling

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, draaikiepramen, valramen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €910.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Eelderwolde zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, inzethor, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten beginnen bij €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €750.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, tuimelraam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende onderdelen: het soort systeem, materiaaltypes, de grootte van het systeem en de manier van bedienen. In de tabel hieronder tref je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Eelderwolde in juli 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€840 – €2200
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€360 – €1400
Screens300 cm – 400 cm breed€250 – €1125
Rolluik300 – 400 cm breed€310 – €1200
Rolgordijn150 x 190 cm€60 – €140
Lamellen150 x 100 cm€45 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €240
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €320
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Eelderwolde. In het schema hieronder bekijk je een aanvulling op de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Karwei, Gamma, Hubo en Wehkamp, Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Formido.
 • Bekijk ook: Husol, Roma, Weinor, Novoferm, Bece, Deponti & Dickson, Milano, Lumenguard, Sunway, Copaco, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Tynaarlo

Goedkope zonwering kopen in Eelderwolde? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel bespreken we contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website check je ook leveranciers en verkooppunten in Glimmen, Sauwerd en Eelde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We delen nu de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Jaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, stoffen en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Eelderwolde?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De verwachte investeringen tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €675. Zonnescreens €215 per raam. Bij een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een instap-rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €290 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €750). Alternatieve keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €145 per raampartij). De totale kosten zijn afhankelijk van; het type / model, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, vormen / kleuren en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Eelderwolde?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Eelderwolde. In die situaties komt een gediplomeerde professional die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het product op de goede manier aanbrengen. Met deze klusservice ben je verzekerd van optimale zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met slinger is acceptabel, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9766

Plaats een reactie