Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ulrum vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Ulrum? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is er al vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is ideaal om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Eveneens biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel afzonderlijke modellen. Via onze site vind je een uitgebreide uitleg waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens bieden we gemiddelde kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Ulrum en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-ulrum

Zonnescherm laten plaatsen in Ulrum

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Ulrum via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het product op de juiste wijze aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je snel en zonder gedoe experts in de gemeente. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk model matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Ulrum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de specialisten. De specialist hangt het terrasscherm of de rolgordijnen zoals besproken. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Ulrum

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Ulrum is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze designs en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €400 t/m €2625. In het stukje hierna behandelen we de meest bekende keuzes.

Adviezen over knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek om te zitten. Belangrijk: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte kosten liggen zo tussen de €925 tot wel €2000.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten komen uit tussen de €350 t/m €1350.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Ulrum biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijzen variëren tussen de €250 tot €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je behoudt jouw privacy.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De totale investeringen variëren tussen de €290 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Ulrum.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Het comfort van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij monumenten. Ze beïnvloeden de authenticiteit van woningen. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijsindicaties komen uit tussen de €660 t/m €1950.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Ulrum: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen bedragen tussen de €360 en €900. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, snel en simpel aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in oneindig veel dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, waterafstotende, dakraam, transparante en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €60,00 en €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ulrum: eenvoudig zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en unieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op een tarief van €115 tot €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op tarieven van €57,5 tot +/- €165.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Ulrum: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit mega veel dessins en materialen zoals onder andere PVC, kunststof, bamboe, aluminium, stof. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan prijzen van €65 tot €230.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van aluminium, stof, kunststof, pvc, bamboe. Toe te passen voor brede / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten beginnen bij €50. Voor dure modellen kun je rekenen op €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Ulrum met exclusieve afwerking

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen, dakramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen starten bij om en nabij de €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €900.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Ulrum zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, rolhor, plissé hor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen starten vanaf €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal keuzes: het model, het materiaal, de maximale breedte en de bediening. In het volgende blokje tonen wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ulrum in mei 2024.

Zonwering typeFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€810 – €2300
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€355 – €1475
Screens1 – 4 meter breed€285 – €1175
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1225
Rolgordijn150 x 100 cm€60 – €140
Lamellen200 x 200 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €240
Plisségordijnen100 x 180 cm€125 – €310
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je kunt kiezen. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Ulrum. In de volgende tabel tonen wij informatie over de populairste merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma, IKEA en Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Formido.
 • Overweeg ook: Deponti, Roma, Husol, Weinor, Bece, Toppoint & Milano, Schlappi, Sunway, Lumenguard, Dickson, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Ulrum? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje verstrekken we adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kunnen ze je advies geven. Via deze website bekijk je ook montagebedrijven en verkopers in Eenrum, Houwerzijl en Pieterburen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die aansluit bij jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de meest populaire zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in diverse kleuren, designs en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Ulrum?

De uitgaven voor zonwering wisselen enorm. De geschatte prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Markiezen zijn zo’n €750. Buitenscreens €215 per raampartij. Bij een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €840). Alternatieve producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €115 per raam / kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, designs en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Ulrum?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Ulrum. In dat geval komt in deskundige installateur die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het systeem goed ophangen. Zo geniet je altijd van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handbediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is werkbaar, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9970, 9971

Plaats een reactie