Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vierhuizen vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Vierhuizen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Je laat dit al plaatsen vanaf €85,00. Professionele buitenzonwering als een markies werkt erg goed om zonnestralen te weren. Daarbij realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel afzonderlijke modellen. Via deze website delen we een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien vind je gemiddelde tarieven en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Vierhuizen en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Genieten van extra privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-vierhuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Vierhuizen

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Vierhuizen middels een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles op de juiste wijze vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met bedrijven in de gemeente. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, extra isolatie, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het gewenste model. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Vierhuizen en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor het montageteam. De monteur hangt de screens of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Check of de totale constructie correct is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Vierhuizen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Vierhuizen is praktisch om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende toepassingen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende designs en maten. De kosten variëren tussen de €275 tot zo’n €2575. In het volgende hoofdstuk bespreken we de meest verkochte systemen.

Investeren in knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Middels de speciale knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Noemenswaardig: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €800 tot €2250.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Effecten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties komen uit tussen de €350 tot €1300.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Vierhuizen is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten variëren tussen de €350 en €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €250 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Vierhuizen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Het heeft een positief effect op de sfeer van het huis. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €630 tot zo’n €1875.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Vierhuizen: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen schommelen tussen de €340 – €825. Bijgaand geven we een toelichting op de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in oneindig veel kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen allerlei types zoals elektrische, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €62,50 – €165.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vierhuizen: eenvoudig zelf te installeren.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en karaktervolle uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht prijsindicaties van €115 tot +/- €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen meerdere uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op een prijs van €47,5 tot €150.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Vierhuizen: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit tientallen kleuren en materialen als bijvoorbeeld kunststof, stof, PVC, hout, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan onkosten van €85 tot +/- €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, aluminium, kunststof, bamboe, hout. Geschikt voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties beginnen bij €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Vierhuizen professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, vaste ramen, dakramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij zo’n €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Vierhuizen zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: plissé hor, hordeur, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten starten bij om en nabij de €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €550.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De mooiste raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn afhankelijk van diverse keuzes: de productcategorie, het materiaal, de maximale lengte en handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel delen we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Vierhuizen in juli 2024.

Zonwering typeGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2125
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€355 – €1275
Screens1 – 3 meter breed€255 – €1025
Rolluiktot 4,5 meter breed€330 – €1325
RolgordijnTot 300 cm breed€60 – €170
Lamellen100 x 50 cm€80 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €260
Plisségordijnen100 x 150 cm€120 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Vierhuizen. In de volgende tabel verstrekken we een aanvulling op de meest gekozen merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach & Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, FonQ.
 • Bekijk ook: Bece, Roma, Deponti, Toppoint, Novoferm, Husol en Dickson, Swela, Lumenguard, Sunway, Copaco, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Vierhuizen? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hierna tonen wij bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site ontdek je ook leveranciers en verkopers in Ulrum, Lauwersoog en Houwerzijl.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij jouw stijl. We geven nu een toelichting op de mooiste zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bekijk snel meer details over: Buitenjaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, prints en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Vierhuizen?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De normale prijsindicaties bieden we hierna aan. Denk bij markiezen aan +/- €625. Screens €275 per kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1125. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €600). Een standaard rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €250 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €805). Alternatieve producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €130 per raampartij). De totale bedragen hangen af van: type systeem, de maximale breedte, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, prints en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Vierhuizen?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Vierhuizen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele professional die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Vervolgens kan de expert de producten op de juiste wijze vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van fantastische zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met slinger of band is werkbaar, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (via een mobiele app, handzender, draaiknop, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9975

Plaats een reactie